Business & Finance Τετάρτη 21/07/2021, 22:50
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Ελον Μασκ: Η Tesla μπορεί να δέχεται ξανά το bitcoin για τις αγορές αυτοκινήτων της

Ελον Μασκ: Η Tesla μπορεί να δέχεται ξανά το bitcoin για τις αγορές αυτοκινήτων της

To ενδεχόμενο ότι η εταιρεία του πιθανότατα να αρχίσει να δέχεται και πάλι Bitcoin για αγορές οχημάτων, άφησε ανοικτό ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ελον Μασκ.

«Φαίνεται ότι το bitcoin στρέφεται πολύ περισσότερο προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πολλές από τις μονάδες άνθρακα βαρέως τύπου που χρησιμοποιούνταν έχουν κλείσει, ειδικά στην Κίνα», είπε ο Μασκ μιλώντας στο συνέδριο The B-Word, που διοργανώθηκε από το Crypto Council for Innovation.

«Θα ήθελα να είμαι λίγο πιο προσεκτικός ώστε να επιβεβαιώσω ότι το ποσοστό χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βρίσκεται στο 50% ή και παραπάνω και πως υπάρχει αυξητική τάση σε αυτό το ποσοστό. Αν είναι έτσι, η Tesla πιθανότατα θα αρχίσει να δέχεται πάλι Bitcoin», τόνισε ο Μασκ. 

Όπως είπε, «μακροπρόθεσμα, η ανανεώσιμη ενέργεια θα είναι η φθηνότερη, αλλά αυτό δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη». Προσέθεσε δε, ότι εφόσον υπάρχει μια συνειδητή προσπάθεια από την κοινότητα mining να κινηθεί προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τότε η Tesla μπορεί να το υποστηρίξει..

Yπενθυμίζεται ότι ο Μασκ είχε ανακοινώσει το Μάιο μέσω Twitter ότι η Tesla θα αναστείλει τις αγορές οχημάτων με bitcoin λόγω της ανησυχίας για την “ταχέως αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων για την εξόρυξη bitcoin”.

Σήμερα, το bitcoin ξεπέρασε και πάλι τα 32.000 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο άνω του 8%.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News