Business & Finance Τρίτη 20/07/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Aνοδικό γύρισμα – Επέστρεψε η αισιοδοξία

Wall Street: Aνοδικό γύρισμα – Επέστρεψε η αισιοδοξία

Με εντυπωσιακά κέρδη έκλεισε τη συνεδρίαση η Wall Street, ανακάμπτοντας από τις ρευστοποιήσεις της Δευτέρας, στον απόηχο μίας σειράς θετικών αποτελεσμάτων και αναζωπύρωσης της αισιοδοξίας για την ανάκαμψη της οικονομίας. 

Οι επενδυτές είδαν την χθεσινή πτώση ως μία ευκαιρία να αγοράσουν φθηνά καθώς ο Dow Jones γνώρισε την χειρότερη ημερήσια επίδοση σε διάρκεια οκτώ μηνών. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 550 μονάδες ή 1,62% μετά την πτώση των 725 μονάδων της Δευτέρας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο για το δείκτη των blue chip σε διάρκεια μεγαλύτερη του μηνός. Ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,51%,  στην πρώτη ανοδική συνεδρίαση στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων, ενώ ο Nasdaq 1,57%, στην πρώτη άνοδο μετά από έξι συνεδριάσεις. Επίσης και ο δείκτης μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 κατέγραψε την πιο δυναμική ανάκαμψη με κέρδη 3,2%. 

Πολλές από τις μετοχές που δέχθηκαν χθες το μεγαλύτερο πλήγμα, εν μέσω των ανησυχιών για τον αντίκτυπο της μετάλλαξης Δέλτα στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, ανέκτησαν στη σημερινή συνεδρίαση όλο το χαμένο έδαφος. Αεροπορικές και εταιρείες κρουαζιέρας καθοδήγησαν την κούρσα ανόδου, με τις μετοχές των American Airlines και Delta Air Lines, που κατέγραψαν απώλειες 4% τη Δευτέρα, να ενισχύονται 8% και 5% αντίστοιχα. Η μετοχή της Royal Caribbean σημείωσε επίσης άνοδο 8% μετά την πτώση 4% της Δευτέρας. 

Σε ανάκαμψη επέστρεψαν και οι τράπεζες, με τις μετοχές των JPMorgan και Bank of America να ενισχύονται περισσότερο από 2%. Ακολουθεί ο ενεργειακός και βιομηχανικός κλάδος με τις Exxon Mobil, General Electric και Honeywell να ενισχύονται από 1% έως 5%. Σε σταθερή άνοδο καθ΄όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και η μετοχή της Apple, που ενισχύθηκε περισσότερο από 3%, καλύπτοντας όλες τις χθεσινές της απώλειες. 

Με τη σημερινή ανάκαμψη, ο S&P 500 απέχει μόλις 2% από το ιστορικό υψηλό που άγγιξε την προηγούμενη εβδομάδα. 

Εν τω μεταξύ, οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με 56 από τις εισηγμένες του S&P 500 να έχουν ήδη κάνει ανακοινώσεις. Από αυτές, το 91% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Aναλυτές προβλέπουν κέρδη της τάξης του 72,9% για το δεύτερο τρίμηνο, που σημαίνει σημαντική βελτίωση σε σχέση με την ανάπτυξη του 54% στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.  

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News