Business & Finance Πέμπτη 3/12/2020, 10:45
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Προς αναζήτηση βηματισμού

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Προς αναζήτηση βηματισμού

Xωρίς σταθερή κατεύθυνση οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να περιμένουν κάποιο «σήμα» για τις διαπραγματεύσεις που αφορούν το Brexit, ενώ έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στις εξελίξεις που αφορούν τα εμβόλια για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως έχουν σημειώσει επαρκή πρόοδο προς την κατεύθυνση μιας εμπορικής συμφωνίας, όπως μετέδωσε το BBC, καθώς απομένουν λιγότερο από πέντε εβδομάδες πριν από την οριστική έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 πάσχιζε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωνε οριακή άνοδο και με τον δείκτη να παραμένει κοντά στα υψηλά της προηγούμενης συνεδρίασης, όπου έκλεισε με κέρδη 1%, μετά την είδηση ότι η Βρετανία είναιη πρώτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech και αναμένεται η επίσημη κυκλοφορία του την επόμενη εβδομάδα. 

Η προσοχή στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη(ΡΜΙ), ως ένδειξη για τις οικονομικές προοπτικές της Ζώνης του Ευρώ.

Αρνητικά πρόσημα σε Παρίσι και Φραγκφούρτη, με τον DAX να χάνει αυτή την ώρα 0,21% και τον CAC-40 να σημειώνει πτώση 0,21%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News