Business & Finance Τετάρτη 14/07/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Mικρά κέρδη για S&P 500 και Dow

Wall Street: Mικρά κέρδη για S&P 500 και Dow

Με μικρή άνοδο έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones, αφού μάλιστα ο S&P 500 άγγιξε ενδοσυνεδριακά ιστορικό υψηλό, σε μία ωστόσο αρκετά νευρική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να ισορροπήσουν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό με τις καθησυχαστικές δηλώσεις του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ. 

Μιλώντας στο Κογκρέσο, ο Πάουελ διαμήνυσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να περιμένει προτού αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων, παρά την αύξηση του πληθωρισμού. Επανέλαβε δε, ότι η Fed εξακολουθεί να θεωρεί προσωρινό τον πληθωρισμό. Ο επικεφαλής της Fed είπε ακόμη ότι η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ θα προσφέρει «σημαντική στήριξη» στην οικονομία έως ότου η ανάκαμψη ολοκληρωθεί. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,13%, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,11%, ενώ αντίθετα ο δείκτης Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,22%, αφού όμως προς το τέλος της συνεδρίασης επιχείρησε να περάσει σε θετικό πρόσημο, χωρίς ωστόσο επιτυχία. 

Ο επιμέρους δείκτης Nasdaq 100 έκλεισε πάντως σε επίπεδα ρεκόρ, βρίσκοντας σημαντικό στήριγμα στην Apple, η μετοχή της οποίας εκτινάχθηκε σε ύψη ρεκόρ, καταγράφοντας κέρδη 2,4%. Αφορμή έδωσε η ανακοίνωση της εταιρείας ότι ζήτησε από τους προμηθευτές της να αυξήσουν την παραγωγή των iPhones της κατά 20%. Επίσης, η JPMorgan προσέθεσε τον τεχνολογικό κολοσσό στη λίστα της με τις προτεινόμενες μετοχές αυξάνοντας το στόχο της για την τιμή μετοχής της εταιρείας, καθώς βλέπει δυναμική περαιτέρω ανόδου 20%. 

Σε ύψη ρεκόρ εκτινάχθηκε και η μετοχή της Microsoft, από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει το λειτουργικό της σύστημα Windows ως υπηρεσία βασισμένη σε cloud, με απώτερο στόχο να διευκολύνει την πρόσβασε επιχειρηματικές εφαρμογές που χρειάζονται τα Windows από μία ευρυτερη γκάμα συσκευών. 

Μεταξύ των κλάδων του δείκτη S&P 500, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε αυτός της κοινής ωφελείας και των καταναλωτικών αγαθών, ενώ αντίθετα η ενέργεια βυθίστηκε 3% μετά την πτώση 2% των τιμών πετρελαίου.    

Συνεχίστηκαν επίσης σήμερα οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου από τις κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες και άλλες εταιρείες. Ωστόσο, η μετοχή της Bank of America υποχώρησε, καθώς η τράπεζα ανακοίνωσε έσοδα δεύτερου τριμήνου ύψους 21,6 δισ.δολαρίων, οριακά κατώτερα από τα 21,8 δισ.δολάρια που είχαν προβλέψει αναλυτές. Επίσης τα χαμηλά επιτόκια έπληξαν τα καθαρά έντοκα κέρδη της κατά 6%, σύμφωνα με την τράπεζα.  

moneyreview.gr
  
  
  
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News