Business & Finance Τετάρτη 2/12/2020, 23:28
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Σε νέα ύψη ο S&P 500

Σε νέα ύψη ο S&P 500

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ έκλεισε ο δείκτης S&P 500 στη Wall Street, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε ο κλάδος υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, καθώς οι επενδυτές εστιάζουν στις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο του κορωνοϊού και στο ενδεχόμενο νέου πακέτου δημοσιονομικών μέτρων στις ΗΠΑ.

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία στο Κογκρέσο για νέα μέτρα στήριξης, όμως οι επενδυτές θεωρούν ότι τα αποθαρρυντικά οικονομικά στατιστικά θα αναγκάσουν τελικά τους διαμορφωτές πολιτικής να ξεπεράσουν τις διαφορές τους. 
Επίσης, παρά την αισιοδοξία για την πρόοδο των εμβολίων, τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι δημιουργήθηκαν λιγότερες του αναμενομένου θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ το Νοέμβριο, καθώς τα αυξημένα κρούσματα και οι νέοι περιορισμοί στην επιχειρηματική δραστηριότητα φρέναραν την ανάκαμψη στην αγορά απασχόλησης.

Την ίδια στιγμή, το Μπεζ Βιβλίο της Φέντεραλ Ριζέρβ διαπιστώνει «ελάχιστη ή ανύπαρκτη ανάπτυξη» στις τέσσερις από τις 12 περιφέρειες που παρακολουθεί η κεντρική τράπεζα. Επίσης, οιαδήποτε ένδειξη επιδείνωσης της αγοράς εργασίας με βάση τα στοιχεία που αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή θα αυξήσει τις πιέσεις στο Κογκρέσο να συμφωνήσει άμεσα σε νέα μέτρα στήριξης, όπως επισημαίνουν αναλυτές.   

Από τους κλάδους του S&P 500, ο χρηματοοικονομικός και ενέργειας σημείωσαν άνοδο σε αντίθεση με αυτό των καταναλωτικών ειδών που κατέγραψε πτώση. Μεγάλη πτώση κατέγραψε η μετοχή της Salesforece.com, αφότου η εταιρεία λογισμικού συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία υπηρεσιών επαγγελματικών μηνυμάτων έναντι 28 δισ.δολαρίων. 

Πηγή: Reuters

 
   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News