Business & Finance Τετάρτη 2/12/2020, 19:58
ΑΓΟΡΕΣ

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τα χθεσινά κέρδη 

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τα χθεσινά κέρδη 

Δίχως ξεκάθαρη κατεύθυνση κινήθηκαν σήμερα Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να δείχνουν ανεπαίσθητα σημάδια κόπωσης μετά την ξέφρενη κούρσα του Νοεμβρίου η φόρα του οποίου διατηρήθηκε και στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. 

Η σημερινή ημέρα στιγματίσθηκε από την ανακοίνωση της Βρετανίας ότι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο των Pfizer (+3,37% ενδοσυνεδριακά στη Wall Street) και BioNTech (+5,66%), η πρώτη χώρα η οποία αρχίζει επίσημα το πρόγραμμα εμβολιασμού. 

Η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ δεν έτυχε ιδιαίτερης θετικής ανταπόκρισης από τους επενδυτές, με αποτέλεσμα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να παρουσιάσουν μία ανομοιόμορφη εικόνα και ως επί τω πλείστον μικρές μεταβολές, θετικές η αρνητικές. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 κινήθηκε σε ρηχά νερά σημειώνοντας οριακές απώλειες της τάξεως του -0,05%, δεχόμενος πιέσεις από τον κλάδο των χημικών και της αυοκινητοβιομηχανίας.

Στον αντίποδα αυτός που ξεχώρισε ήταν ο κλάδος των τραπεζών με κέρδη 1,33%, ακολουθούμενος από τον ενεργειακό (+1,24%) και τον χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (+0,77%). 

Παρεπιμπόντως ο κλάδος της υγείας παρουσίασε κέρδη 0,21%, ενώ ο ασφαλιστικός ακολούθησε αντίθετη κατεύθυνση υποχωρώντας κατά 0,24%. 

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ξεχώρισε μεταξύ των κυριοτέρων δεικτών της Ευρώπης, με κέρδη 1,23%, ενώ οριακά άνω του μηδενός έκλεισε ο γαλλικός CAC 40 (+0,02%).
Ο DAX στη Φρανκφούρτη απώλεσε 0,52%, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,58%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News