Business & Finance Τετάρτη 30/06/2021, 17:24
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Ατονία» στην τελευταία συνεδρίαση του α΄ εξαμήνου 

O S&P βρίσκεται σε τροχιά για να καταγράψει το καλύτερο α΄ εξάμηνό του από το 1998

Wall Street: «Ατονία» στην τελευταία συνεδρίαση του α΄ εξαμήνου 

Επιφυλακτικοί δείχνουν οι επενδυτές στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, μια συνεδρίαση που σηματοδοτεί και το κλείσιμο του α΄ εξαμήνου για το 2021. Χθες οι S&P 500 και Nasdaq σημείωσαν νέα ιστορικά ρεκόρ, με τον πρώτο να αγγίζει για πρώτη φορά τις 4.300 μονάδες έστω και οριακά (4.300,52 μονάδες).

Σήμερα ωστόσο οι δύο δείκτες τουλάχιστον στην έναρξη της συνεδρίασης δείχνουν αδυναμία να διατηρήσουν το θετικό μομέντουμ από τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις της τρέχουσας εβδομάδας, κινούμενοι πτωτικά σε αντίθεση με τον Dow Jones που σημειώνει κέρδη.

Κι όμως η σημερινή επικαιρότητα προμήνυε ότι η εικόνα θα ήταν εντελώς διαφορετική στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς πριν από την έναρξη της συνεδρίασης δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία της ADP αναφορικά με τις νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο εξαιρούμενου του αγροτικού κλάδου, οι οποίες ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 692.000 τον Ιούνιο, όταν τον Μάιο η αντίστοιχη αύξηση ήταν 892.000 κι έναντι εκτιμήσεων για 600.000 νέες θέσεις.  

Περισσότερο από το ήμισυ των νέων θέσεων (332.000) αφορούσαν τους κλάδους της εστίασης και της φιλοξενίας, μια αύξηση που ήρθε να προστεθεί στις 414.000 νέες θέσεις στους εν λόγω κλάδους τον Μάιο. 

Η έρευνα της ADP διεξάγεται σε συνεργασία με τη Moody’s Analytics και η έκθεση δημοσιεύεται πάντα πριν από την αντίστοιχη του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, η οποία θα ανακοινωθεί τον ερχόμενη Παρασκευή. 

Εξαιρουμένης της σημερινής συνεδρίασης ο S&P καταγράφει κέρδη περί του 14,3% από την αρχή του τρέχοντος έτους και βρίσκεται σε τροχιά για να καταγράψει το καλύτερο α΄ εξάμηνό του από το 1998. 

Με σχεδόν την πρώτη ώρα των συναλλαγών συμπληρωμένη, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,38%, ο S&P 500 προσπαθεί να περάσει σε θετικό έδαφος, με τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 0,18%. 

moneyreview.gr
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News