Business & Finance Τετάρτη 2/12/2020, 17:44
ΑΓΟΡΕΣ

Ε.Ε.: Πράσινο φως για την εξαγορά της Refinitiv από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου 

Ε.Ε.: Πράσινο φως για την εξαγορά της Refinitiv από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου 

Πολύ κοντά στο να λάβει την έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE), αναφορικά με την πρόταση εξαγοράς που έχει καταθέσει για την εταιρεία συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων Refinitiv για τις αγορές αντί του ποσού των 27 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. 

Σε περίπτωση που η συμφωνία ολοκληρωθεί, το LSE θα αναδειχθεί ένας κολοσσός όχι μόνο διανομής δεδομένων για τις αγορές, αλλά και δημιουργίας τους, ένα θέμα για το οποίο οι ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. εξετάζουν  διεξοδικά αν συνιστά κίνδυνο μονοπωλίου. 

Τον περασμένο μήνα το LSE ως ένδειξη καλής θέλησης επέτρεψε στους ανταγωνιστές του να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία εκκαθάρισης των τελευταίων 10 ετών, όπως επίσης και την πώληση της διαχείρισης του χρηματιστηρίου του Μιλάνου στην γαλλική Euronext. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει το τελικό της πόρισμα στις 21 Ιανουαρίου, ενώ σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό δεν ανταποκρίθηκε, όπως επίσης δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος του LSE και της Refinitiv για διευκρινήσεις. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News