Business & Finance Τρίτη 29/06/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Συνεχίστηκαν τα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

Wall Street: Συνεχίστηκαν τα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισαν και τη σημερινή συνεδρίαση ο Nasdaq και ο S&P 500, βρίσκοντας στήριγμα στην άνοδο των μετοχών της Apple και άλλων τεχνολογικών μετοχών, στον απόηχο των άκρως ενθαρρυντικών στοιχείων για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ.

Ο S&P 500 έκλεισε σε επίπεδο ρεκόρ για τέταρτη συναπτή συνεδρίαση, αφού και ενδοσυνεδριακά είχε αγγίξει ιστορικό υψηλό για να υπαναχωρήσει όμως εν συνεχεία εν μέσω περιορισμένης μεταβλητότητα και να επιστρέψει σε αυτό και πάλι στο τέλος της συνεδρίασης.  

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,19%, ο S&P 500 0,03%, ενώ και ο Dow Jones κατάφερε να κλείσει και αυτός με οριακά κέρδη 0,03%. Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street ολοκληρώνουν αύριο το πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο κερδών, χάρη στην άκρως υποστηρικτική στάση της Φέντεραλ Ριζέρβ, την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας και τα δυναμικά εταιρικά κέρδη.

Η καταναλωτική εμπιιστοσύνη παρουσίασε τον Ιούνιο τη μεγαλύτερη βελτίωση από τότε που άρχισε η πανδημία, ενισχύοντας τις προσδοκίες για ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και στο δεύτερο τρίμηνο. 

Από τον τραπεζικό κλάδο, ξεχώρισε η μετοχή της Morgan Stanley με κέρδη 4% από τη στιγμή που ανακοίνωσε διπλασιασμό του μερίσματός της στα 70 σεντς στο τρίτο τρίμηνο. Σε αντίστοιχη κίνηση αύξησης των μερισμάτων τους προχωρούν και οι JPMorgan Chase & Co., Bank of America και Goldman Sachs. 

Ωστόσο, παρά το θετικό υπόβαθρο που υπάρχει για τις μετοχές, η ιστορία δείχνει ότι η αγορά μπορεί να είναι έτοιμη για διόρθωση, σύμφωνα με τη CFRA. 

Η οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει δυναμικά, η Φέντεραλ Ριζέρβ παραμένει δεσμευμένη στις χαλαρές πολιτικές της, τα επιτόκια εξακολουθούν να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και οι επενδυτές φαίνονται να αγνοούν τον πληθωρισμό ως απειλή. Ο S&P 500 κλείνει το πρώτο εξάμηνο του έτους με κέρδη 14%. Παρ΄όλα αυτά, με βάση ιστορικά στοιχεία της CFRA, η σημερινή αγορά είναι ώριμη για διόρθωση τουλάχιστον 5%.

moneyreview.gr  

 

     

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News