Business & Finance Δευτέρα 28/06/2021, 23:00
WALL STREET

Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq, με στήριγμα την τεχνολογία – Πιέσεις για το Dow

Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq, με στήριγμα την τεχνολογία – Πιέσεις για το Dow

Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση ο Nasdaq και ο S&P 500 βρίσκοντας στήριγμα στα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, καθώς οι ομολογιακές αποδόσεις παραμένουν συγκρατημένες, με το βλέμμα των επενδυτών ωστόσο να είναι στραμμένο στα στοιχεία για την απασχόληση Ιουνίου στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται την Παρασκευή. 

Ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,23% στο τρίτο διαδοχικό ιστορικό υψηλό του, ενώ ο Nasdaq ενισχυθηκε 0,98% σε νέο ρεκόρ. Αντίθετα, ο Dow Jones υποχώρησε 150 μονάδες ή 0,44%, καθώς ο κλάδος ενέργειας και μεταφορών δέχθηκε πιέσεις. 

Τα μεγάλα ονόματα, όπως Microsoft, Apple, Amazon.com και Nvidia ήταν μεταξύ των εταιρειών που έδωσαν τη μεγαλύτερη ώθηση στο Nasdaq. Η μετοχή του Facebook ενισχύθηκε άνω του 4% από τη στιγμή που ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την αγωγή κατά της εταιρείας που είχε καταθέσει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ για παραβίαση αντιμονοπωλιακών κανονισμών, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της να ξεπεράσει το φράγμα των 1 τρισ.δολαρίων. Ξεχώρισαν επίσης οι μετοχές του κλάδου ημιαγωγών, με τη Nvidia να ενισχύεται 5% και τη Broadcom περισσότερο από 2%.  

Στον αντίποδα, οι κυκλικές μετοχές έχασαν σημαντικό έδαφος εν μέσω ανησυχιών από τα νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα που εξαπλώνεται σε πολλές περιοχές της Ασίας. Οι μετοχές των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της ενέργειας και των αεροπορικών υποχώρησαν από 0,9% έως 3,3%. Σημαντικές πιέσεις στο Dow Jones άσκησε και η μετοχή της Boeing, η οποία υποχώρησε περισσότερο από 3%, από τη στιγμή που οι ρυθμιστικές αρχές ενημέρωσαν την εταιρεία ότι δεν πρόκειται να λάβει πιστοποιητικό για τα αεροσκάφη της μεγάλης εμβέλειας έως τα μέσα ή τα τέλη του 2023. 

«Πλησιάζει το τέλος του τριμήνου και οι επενδυτές ενδεχομένως να θελήσουν να ρευστοποιήσουν μέρος των κερδών τους», αναφέρει ο Σαμ Στόβαλ, στρατηγικός αναλυτής της CFRA Research. O Στόβαλ αναμένει ότι οι μετοχές θα συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα εν αναμονή των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για κέρδη 60% για τις εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων. 

Σημειώνεται ότι ο S&P 500 γνώρισε το προηγούμενο πενθήμερο την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση σε διάρκεια 20 εβδομάδων, με τόσο το συγκεκριμένο όσο και το Nasdaq να καταρρίπτουν μία σειρά από ιστορικά υψηλά. Ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,35% την προηγούμενη εβδομάδα, στην καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τις 9 Απριλίου, ενώ στη διάρκεια του Ιουνίου ενισχύθηκε 4,45% καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν στην τεχνολογία. 

moneyreview.gr 

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News