Business & Finance Δευτέρα 28/06/2021, 20:32
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες υπό την πίεση της μετάλλαξης Δέλτα 

Οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας και των λιανικών πωλήσεων δέχθηκαν επίσης πιέσεις

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Απώλειες υπό την πίεση της μετάλλαξης Δέλτα 

Με το «αριστερό» μπήκαν στην καινούργια εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές που σχετίζονται με τον τουρισμό να ασκούν έντονες πιέσεις, εν μέσω ενός νέου κύματος φόβων και ανησυχιών για την πανδημία. 
Η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού που μαίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων στην Ασία, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής επικαιρότητας. 

Η εφημερίδα Times σε δημοσίευμά της, ανέφερε ότι η Γερμανία εξετάζει τον αποκλεισμό των ταξιδιωτών από τη Μεγάλη Βρετανία εξαιτίας της έξαρσης της παραλλαγής Δέλτα και ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένοι ή όχι, ακολουθώντας την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ που ανακοίνωση την απαγόρευση όλων των επιβατικών πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας της παραλλαγής. 

Αποτέλεσμα οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών να υποχωρήσουν και ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής να υποστεί ένα πλήγμα της τάξεως 4,35%. Αυτή η πτώση σε συνδυασμό με τις απώλειες 2,35% του ενεργειακού κλάδου, ήταν εκ των κυριοτέρων λόγων για τους οποίους ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση χαμηλότερα κατά 0,59%.  

Οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας και των λιανικών πωλήσεων δέχθηκαν επίσης πιέσεις, ενώ στον αντίποδα τα κέρδη 0,42% και 0,26% του τεχνολογικού κλάδου και των πρώτων υλών αντίστοιχα δεν στάθηκαν ικανά να μετριάσουν τις απώλειες του STOXX 600.

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια, του Μιλάνου δέχθηκε τις περισσότερες πιέσεις κλείνοντας στο -1,11%, του Παρισιού απώλεσε 0,98%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 διέγραψε 0,88%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε κατά 0,34%.  

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News