Business & Finance Δευτέρα 28/06/2021, 17:09
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έναρξη εβδομάδας με τους δείκτες να αναστρέφουν ρόλους

Σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ ο Nasdaq στις 14.460,70 μονάδες

Wall Street: Έναρξη εβδομάδας με τους δείκτες να αναστρέφουν ρόλους

Σε αντίθετες κατευθύνσεις σε σχέση με το κλείσιμο της συνεδρίασης την περασμένη Παρασκευή κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, η οποία είναι η πρώτη για την τρέχουσα εβδομάδα και παράλληλα μια από τις τελευταίες του Ιουνίου και κατ’ επέκταση του α΄ τριμήνου του 2021. 

Ενώ την Παρασκευή οι Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν με κέρδη και ο Nasdaq με οριακές απώλειες, σήμερα στο αρχικό στάδιο της συνεδρίασης έχουν αναστρέψει ρόλους, με τους δύο πρώτους να κινούνται πτωτικά και τον τελευταίο να καταγράφει κέρδη. Κέρδη τα οποία «έσπρωξαν» τον Nasdaq σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 14.460,70 μονάδες. 

Για τον S&P 500 ο οποίος σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ την περασμένη Παρασκευή, η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η καλύτερή του στις τελευταίες 20 εβδομάδες. 

Οι ανακοινώσεις της Ουάσιγκτον ότι επήλθε συμφωνία για το σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν, σύμφωνα με το οποίο θα διατεθούν 1,2 δισ. δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων υποδομών, λειτούργησαν ανασταλτικά αναφορικά με τις ανησυχίες των επενδυτών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αποσύρει πρόωρα τα μέτρα στήριξής της, από τη στιγμή που η αμερικανική οικονομία δείχνει να συνέρχεται από το πλήγμα και την κρίση της πανδημίας Covid-19. 

Με συμπληρωμένα τα πρώτα τριάντα λεπτά της συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,31%, ο S&P 500 προσπαθεί να υπερπηδήσει το μηδέν καταγράφοντας οριακές απώλειες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο περί του 0,66%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News