Business & Finance Τετάρτη 2/12/2020, 17:12
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσγείωση μετά τα χθεσινά υψηλά ρεκόρ 

Wall Street: Προσγείωση μετά τα χθεσινά υψηλά ρεκόρ 

Κατέβασε ταχύτητα σήμερα η Wall Street μετά τις χθεσινές υψηλές πτήσεις και τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ π, με το αμερικανικό χρηματιστήριο να ακολουθεί τη γενικευμένη πτωτική τάση που καταγράφεται σήμερα Τετάρτη στις αγορές, μετά την ανακοίνωση της Βρετανίας, ότι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσει τη διανομή του εμβολίου των Pfizer και BioNTech. 

Η ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης δεν προκάλεσε ιδιαίτερο ενθουσιασμό στους επενδυτές και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, καθώς πέραν του βρετανικού χρηματιστηρίου, οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται επίσης πτωτικά.

Στους επενδυτικούς κύκλους της Wall Street, προβληματισμός έχει προκύψει από τα στοιχεία της ADP, τα οποία έδειξαν ότι το Νοέμβριο οι ιδιωτικές εταιρείες πρόσθεσαν 307.000 νέες θέσεις εργασίας, ο χαμηλότερος αριθμός στο διάστημα των τελευταίων 4 μηνών, έναντι εκτιμήσεων για δημιουργία 440.000 νέων θέσεων. 

Από το μέτωπο της δημοσιονομικής στήριξης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, μία δικομματική ομάδα Γερουσιαστών και μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατέθεσε χθες πρόταση για ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 908 δισ. δολαρίων. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times o νεοεκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επανέλαβε για άλλη μία φορά ότι είναι υπέρ ενός μεγάλου πακέτου στήριξης, ενώ παράλληλα τόνισε ότι δεν αποτελεί πρώτη του προτεραιότητα, η κατάργηση της Πρώτης Φάσης της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα. 

Χθες S&P 500 και Nasdaq σημείωσαν νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ, στην πρώτη συνεδρίαση για τον τελευταίο μήνα του 2020, παρά τις εκτιμήσεις ότι οι επενδυτές θα επιδίδονταν σε μαζικές ρευστοποιήσεις για να κατοχυρώσουν τα κέρδη του Νοεμβρίου. 

Στο πρώιμο στάδιο της σημερινής συνεδρίασης ο Dow Jones υποχωρεί περί του 0,25%, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα σχεδόν κατά 0,20%, με τον τεχνολογικό Nasdaq να καταγράφει μεγαλύτερες απώλειες της τάξεως του 0,68%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News