Business & Finance Πέμπτη 24/06/2021, 23:16
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε νέα ιστορικά ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq, η Microsoft «κάθισε» στα 2 τρισ. δολάρια

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία εισήλθε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ

Wall Street: Σε νέα ιστορικά ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq, η Microsoft «κάθισε» στα 2 τρισ. δολάρια

Ημέρα των ρεκόρ ήταν η σημερινή για τη Wall Street, καθώς πέραν των νέων ιστορικών υψηλών ρεκόρ που σημείωσαν οι S&P 500 και Nasdaq, σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία της η Microsoft ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση, ατενίζοντας τον κόσμο από την κορυφή των 2 τρισ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης. 

Είχε προηγηθεί το σπάσιμο του ορόσημου αυτού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της περασμένης Τρίτης, ωστόσο η κατάρριψη αυτού του φράγματος ήταν πρόσκαιρη από τη στιγμή που η μετοχή παρέδωσε μέρος των κερδών της και μοιραία η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας έπεσε υπό των 2 τρισ. δολαρίων. 

Σήμερα ωστόσο στην ημέρα κατά την οποία η Microsoft έκανε την επίσημη παρουσίαση της πρώτης έκδοσης των Windows 11, η μετοχή έκλεισε με άνοδο 0,50%, στα 266,61 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση διαμορφούμενη στα 2,01 τρισ. δολάρια. 

Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία εισήλθε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ, στο οποίο μέχρι πρότινος η Apple απολάμβανε το προνόμιο της μοναξιάς. Πέραν της Apple το ορόσημο αυτό έχει αγγίξει η Saudi Aramco κατά την είσοδό της στο χρηματιστήριο, ωστόσο το πέρασμά της όπως αποδείχθηκε ήταν προσωρινό. 

Με τη Microsoft να δείνει το παράγγελμα, οι κλάδοι της τεχνολογιάς, της υγείας και των τηλεπικοινωνιών του S&P 500 σημείωσαν νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ και κάπως έτσι ο δείκτης ύψηλης κεφαλαιοποίησης του αμερικανικού χρηματιστηρίου σημείωσε επίσης νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. Σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ και ο τεχνολογικός Nasdaq, το οποίο ήταν το τρίτο διαδοχικό στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας. 

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,95% ήτοι 322,58 μονάδες και έκλεισε στις 34.196,82 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,58% στις 4.266,49 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ανέβηκε 0,69% στις 14.369,71 μονάδες.

Οι επενδυτές είχαν κάθε λόγο για να τοποθετηθούν στις αμερικανικές μετοχές, καθώς το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, με σημερινή του ανακοίνωση επιβεβαίωσε ότι το αμερικανικό ΑΕΠ, έτρεξε με ρυθμό 6,4% το α΄ τρίμηνο του 2021. Σε ξεχωριστή ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, οι οποίες για την εβδομάδα 13 – 19 Ιουνίου διαμορφώθηκαν σε 411.000, ελαφρώς μειωμένες κατά 7.000 σε σχέση με το διάστημα 6 – 12 Ιουνίου.

Το «κερασάκι στην τούρτα» το έβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ανακοινώνοντας ότι τα δύο κόμματα ήρθαν σε συμφωνία για ένα σχέδιο αναμόρφωσης των δημόσιων υποδομών, του οποίου η χρηματοδότηση θα ανέλθει στο 1,2 τρισ. δολάρια. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News