Business & Finance Πέμπτη 24/06/2021, 12:13
ΑΓΟΡΕΣ

Η ΑΤΗΕXCSD ενώνει δυνάμεις με την ελβετική SIX

Ενδυναμώνει τις ανταγωνιστικές μετασυναλλακτικές υπηρεσίες της σε αλλοδαπούς τίτλους

Η ΑΤΗΕXCSD ενώνει δυνάμεις με την ελβετική SIX

H SIX και το Χρηματιστήριο Αθηνών (ATHEX) ανακοινώνουν την επιτυχή μεταφορά και λειτουργία του συνόλου των μετασυναλλακτικών υπηρεσιών σε αλλοδαπούς τίτλους της ATHEXCSD, μέσω της SIX, του Ελβετικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων και κορυφαίου ευρωπαϊκού ICSD (International Central Securities Depository). Η SIX επιλέχθηκε ως ο πάροχος διεθνών λύσεων θεματοφυλακής για την ΑΤΗΕΧCSD, το ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων.

Η SIX δραστηριοποιείται μέσα από ένα δίκτυο παροχής υπηρεσιών θεματοφυλακής που εκτείνεται σε 60 αγορές και παρέχει σε Ελβετούς και διεθνείς πελάτες εις βάθος εμπειρία στις αγορές αυτές, προηγμένες τεχνολογίες επεξεργασίας εντολών και ένα μεγάλο εύρος εστιασμένων και καινοτόμων λύσεων. Ο Thomas Zeeb, επικεφαλής χρηματιστηρίων και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της SIX, δήλωσε ότι: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχθήκαμε την ATHEXCSD ως νέο διεθνή πελάτη.

Αυτή η νέα επιχειρηματική συνεργασία με μια ευρωπαϊκή υποδομή αποτελεί βασικό ορόσημο για την ενίσχυση της παρουσίας της SIX στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Javier Hernani, επικεφαλής της SIX Securities Services και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της SIX, δήλωσε ότι : «Η διάταξη παγκόσμιας συνδεσιμότητας, σε συνδυασμό με το βελτιωμένο μοντέλο υπηρεσιών θεματοφυλακής και την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση πελατών που δημιουργήσαμε για την ΑΤΗΕΧCSD, αποδεικνύουν την ικανότητά μας να παρέχουμε ειδικά σχεδιασμένες λύσεις σε υποδομές, βάσει της ανταγωνιστικής μας θέσης στην παγκόσμια αλυσίδα θεματοφυλακής. Η νέα επιχειρηματική συνεργασία θα αυξήσει την από κοινού αξία και θα υποστηρίξει το σχέδιο μελλοντικής επιχειρηματικής ανάπτυξης της ΑΤΗΕΧCSD».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News