Business & Finance Δευτέρα 21/06/2021, 14:47
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ

Bitcoin: «Βουτιά» 10%, καθώς η Κίνα εντείνει τα μέτρα καταστολής

Bitcoin: «Βουτιά» 10%, καθώς η Κίνα εντείνει τα μέτρα καταστολής

«Βουτιά» 10% υπέστη σήμερα το bitcoin με την έντονη μεταβλητότητα στις αγορές κρυπτονομισμάτων να μην δείχνει σημάδι ύφεσης, εν μέσω ανησυχιών για τα αυξανόμενα μέτρα καταστολής στην Κίνα σχετικά με τη διαδικασία εξόρυξης Bitcoin.

Το βασικότερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε στο χαμηλό των 32.094 δολαρίων, στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάρκεια 12 ημερών, παρασύροντας μαζί του και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση σε διάρκεια μηνός.

Το bitcoin, το οποίο παρουσιάζει έντονη μεταβλητότητα τον τελευταίο καιρό, έχει απωλέσει περίπου 20% της αξίας του στη διάρκεια των τελευταίων έξι ημερών, ενώ έχει υποχωρήσει κατά το ήμισυ από το ιστορικό υψηλό του Απριλίου που ήταν κοντά στα 65.000 δολάρια. Παρ΄όλα αυτά, εξακολουθεί να καταγράφει άνοδο 10% στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.  

Η πτώση λαμβάνει χώρα εν μέσω των αυξανόμενων μέτρων καταστολής των κρυπτονομισμάτων στην Κίνα, όπου οι αρχές στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν διέταξαν την Παρασκευή να κλείσουν έργα που αφορούν στη διαδικασία εξόρυξης Bitcoin.

Ηδη, το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας, δεσμεύτηκε τον περασμένο μήνα να καταστείλει τη δραστηριότητα της εξόρυξης καθώς και τις συναλλαγές σε bitcoin, στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων για τον έλεγχο και την τιθάσσευση των χρηματοοικονομικών κινδύνων.

Σήμερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι κάλεσε πρόσφατα ορισμένες τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, προτρέποντάς τους να κρατήσουν αυστηρότερη στάση απέναντι στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Ξεχωριστά, η Αγροτική Τράπεζα της Κίνας (AgBank), ο τρίτος μεγαλύτερος πιστωτικός όμιλος της Κίνας από πλευράς ενεργητικού, ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει έρευνα σε πελάτες σχετικά με παράνομες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν τη διαδικασία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων και συναλλαγές.

Σημειώνεται ότι η παραγωγή Bitcoin στην Κίνα αντιπροσώπευε πέρυσι περίπου το 65% της διεθνούς παραγωγής, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Cambridge, με την επαρχία Σιτσουάν να αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό του κρυπτονομίσματος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News