Business & Finance Δευτέρα 21/06/2021, 13:30
ΑΓΟΡΕΣ

Σε άνοδο γύρισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Σε άνοδο γύρισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Σε θετικό πρόσημο γύρισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια το μεσημέρι, παρά τις αρχικές τους απώλειες, με τον πανευρωπαϊκό χρηματιστηριακό δείκτη STOXX 600 να καταγράφει άνοδο 0,3%
  
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται 0,2%, ο CAC 40 στο Παρίσι 0,3% και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη 0,14%. Αντίστοιχα, ο DAX στην Φρανκφούρτη καταγράφει άνοδο 0,4%. 

Εντυπωσιακή η άνοδος της μετοχής της Morrisons, του τέταρτου μεγαλύτερου ομίλου ειδών παντοπωλείου από πλευράς πωλήσεων της Βρετανίας, κατά 31,6%, από τη στιγμή που απέρριψε την προσφορά ύψους 7,62 δισ.δολαρίων από την εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Clayton, Dubilier & Rice. Σε άνοδο 2% και 3,6% αντίστοιχα και οι μετοχές των ανταγωνιστριών Tesco και Sainsburry’s, ενώ ο επιμέρους δείκτης που παρακολουθεί τις μετοχές των αλυσίδων σουπερμάρκετ ενισχύθηκε 2%.

Νωρίτερα, η πτώση των τραπεζών και των μεταλλευτικών εταιρειών είχε οδηγήσει τις ευρωπαϊκές μετοχές σε χαμηλό δύο εβδομάδων, με τον απόηχο της πιο «επιθετικής» στάσης της Φέντεραλ Ριζέρβ από τη συνεδρίαση της προηγούμενης Τετάρτης να παραμένει ακόμη αισθητός. 

Οι μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών υποχώρησαν 0,6%, ακολουθώντας την πτώση των τιμών βασικών μετάλλων, ενώ οι μετοχές των τραπεζών κατέγραφαν απώλειες 0,5%, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους, μετά την άνοδο άνω του 20% που παρουσίασαν φέτος. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News