Business & Finance Δευτέρα 21/06/2021, 07:45
ΑΓΟΡΕΣ

«Βουτιά» 4% για το δείκτη Nikkei στο Τόκιο

«Βουτιά» 4% για το δείκτη Nikkei στο Τόκιο

Με πτώση κινήθηκαν σήμερα το χρηματιστήρια στην περιοχή Ασίας/Ειρηνικού, με το Τόκιο να σημειώνει «βουτιά». Την ίδια στιγμή, η κεντρική τράπεζα της Κίνας διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική της. 

Οι ιαπωνικές μετοχές ήταν αυτές που καθοδήγησαν την πτώση με το δείκτη Nikkei 225 να καταγράφει απώλειες 4%. Παρότι κατάφερε να τις μετριάσει ελαφρώς, εξακολουθεί να παρουσιάζει πτώση 3,43%. 

Οι απώλειες επεκτάθηκαν στους περισσότερους κλάδους, με τις μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών, όπως Nissan και Honda, να καταγράφουν πτώση μεγαλύτερη του 4% εκάστη. Η μετοχή της Fanuc υποχώρησε 6%, ενώ στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, η Mitsubish UFJ Financial Group σημείωσε πτώση 3% και η Mizuho Financial Group άνω του 2%. 

Από τις υπόλοιπες μετοχές της περιοχής Ασίας/Ειρηνικού, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 1,35%. Στην Κίνα, τα πρόσημα ήταν μεικτά με το βασικό δείκτη στη Σαγκάη να καταγράφει μικρές απώλειες 0,22% και στη Σενζέν να κινείται οριακά ανοδικά. Στη Ν.Κορέα, ο δείκτης Kospi υποχώρησε 1,09%, ενώ στην Αυστραλία οι απώλειες ήταν άνω του 1,5%. 

Ο δείκτης MSCI για την περιοχή Ασίας/Ειρηνικού, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, υποχώρησε 1,34%. 

Σύμφωνα με αναλυτές, οι αγορές εξακολουθούν να κινούνται στον ρυθμό της Φέντεραλ Ριζέρβ, η οποία υιοθέτησε πιο «επιθετική» στάση ως προς τη νομισματική πολιτική της, γεγονός που έχει επηρεάσει την τάση ανάληψης ρίσκου των επενδυτών. 

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι διατηρεί αμετάβλητο στο 3,85% το βασικό επιτόκιο LPR ενός έτους, όπως και το πενταετές LPR στο 4,5%, όπως ακριβώς αναμενόταν. 

Οσον αφορά στα ασιατικά νομίσματα, το γιέν κινείται στα 109,81 ανά δολάριο, υψηλότερα από το επίπεδο των 110,5 της προηγούμενης εβδομάδας. 

Μικρή άνοδο στις αγορές της Ασίας κατέγραφε επίσης το πετρέλαιο, με το brent στα 73,89 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένο 0,52%, ενώ το αργό στα 72,10 δολάρια με κέρδη 0,65%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News