Business & Finance Τετάρτη 2/12/2020, 15:04
ΑΓΟΡΕΣ

Barclays: Άλμα του S&P 500 πάνω από τις 4.000

Επιστρέφει η bull market

Barclays: Άλμα του S&P 500 πάνω από τις 4.000

Επιστροφή της Wall Street στη «bull market» αναμένουν κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι, οι οποίοι προεξοφλούν ότι η ταραχώδης περίοδος των προηγούμενων μηνών θα αποτελέσει -αν δεν αποτελεί ήδη- επιτέλους παρελθόν.

Χαρακτηριστικά, η Barclays θεωρεί ότι εφεξής οι μετοχές έχουν να διανύσουν έναν μόνο δρόμο. Αυτόν της ανόδου. Έτσι, για παράδειγμα, εκτιμά ότι ο S&P 500 θα φθάσει τις 4.000 μονάδες έως τα τέλη του 2021.

Όμως, δεν είναι μόνο η βρετανική τράπεζα, η οποία καθιστά πιθανό ένα τέτοιο αισιόδοξο σενάριο. Στο ίδιο μήκος κύματος, η Jefferies αναμένει αύξηση του αμερικανικού δείκτη στις 4.200 μονάδες σε βάθος 12μήνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο S&P 500 έκλεισε το βράδυ της Τρίτης στις 3.662 μονάδες, κινούμενος σε νέα επίπεδα ρεκόρ. 

«Ένα είναι το σίγουρο. Ότι ο κόσμος βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι επενδυτές πριν από έξι μήνες» σχολιάζει χαρακτηριστικά η Barclays. 

Οι παράγοντες ανόδου 

Φυσικά, σημαντικό ρόλο σ’ αυτό διαδραματίζει και η νομισματική πολιτική της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, η οποία παραμένει διευκολυντική εδώ και αρκετά χρόνια. 

Μια πιθανή άμβλυνση των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και μια καλύτερη αποτίμηση των εταιρικών αποτελεσμάτων θα μπορούσαν να απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι αγορές, προλειαίνοντας το έδαφος για μια ευρύτερη χρηματιστηριακή ευφορία.

Όσον αφορά τους επιμέρους κλάδους δε, η Barclays δηλώνει overweight για τη βιομηχανία, τα λογισμικά και την υγεία, ενώ δηλώνει underweight για τα καταναλωτικά αγαθά, τα μεταλλεύματα, το real estate και τις τηλεπικοινωνίες.

Νέα ρεκόρ στη Wall Street

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νοέμβριος ήταν ο καλύτερος μήνας όλων των εποχών για τη Wall Street, με τα μηνιαία κέρδη να υπερβαίνουν το 10%, ανακτώντας και με το παραπάνω τις απώλειες από το sell-off του Οκτωβρίου.

Στο ίδιο πλαίσιο, το βράδυ της Τρίτης, οι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν σε νέο ιστορικό ρεκόρ, με τον S&P 500 να εκτινάσσεται στις 3.662 μονάδες και τον Nasdaq στις 12.355 μονάδες. Από την πλευρά του, ο Dow Jones τερμάτισε στις 29.823 μονάδες, πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό των 30.000 μονάδων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από MarketWatch

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News