Business & Finance Σάββατο 19/06/2021, 08:10
ΑΓΟΡΕΣ

O trader πίσω από το Μεγάλο Σορτάρισμα προειδοποιεί για τη «μητέρα όλων των κραχ»

O trader πίσω από το Μεγάλο Σορτάρισμα προειδοποιεί για τη «μητέρα όλων των κραχ»

Ο Μάικλ Μπέρι, ο οποίος έγινε γνωστός από το «Μεγάλο Σορτάρισμα», το στοίχημά του κατά της αγοράς ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter τα τελευταία 24ωρα προειδοποιεί για «για την μητέρα όλων των κραχ». 

Ο Μπέρι, που είναι επικεφαλής της Scion Asset Management, βλέπει ραγδαία πτώση στα κρυπτονομίσματα και τις λεγόμενες meme μετοχές και προειδοποιεί για τεράστιες απώλειες, «στο μέγεθος χωρών».

«Όλη η κερδοσκοπία αυτή το μόνο που κάνει είναι να οδηγεί στην μητέρα όλων των κραχ» έγραψε στο Twitter. «Όταν τα κρυπτονομίσματα θα πέσουν από τα τρισεκατομμύρια ή οι μετοχές meme θα πέσουν από τα δεκάδες δισεκατομύρια, οι απώλειες για τους μικροεπενδυτές θα προσεγγίσουν το μέγεθος των χωρών. Η ιστορία δεν έχει αλλάξει». Σύμφωνα με το Bloomberg στη συνέχεια διέγραψε τα tweets. 

Τον περασμένο Ιανουάριο με αφορμή την ξέφρενη κούρσα της GameStop έγραφε: «Εάν έβαλα την GME στο ραντάρ σας και πήγατε τελικά, είμαι χαρούμενος για εσάς. Αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα θα έπρεπε να έχει ρυθμιστικές και νομικές συνέπειες. Είναι αφύσικο, τρελό, επικίνδυνο». 

Ο Μπέρι έχει μία περίεργη σχέση με το Twitter. Δεν ποστάρει συχνά, αλλά όταν το κάνει συνήθως τα σχόλιά του είναι αμφιλεγόμενα και προκαλούν αντιδράσεις. Έχει δε την τάση να σβήνει τις αναρτήσεις του λίγες ώρες αφότου τις ανεβάσει. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News