Business & Finance Πέμπτη 17/06/2021, 15:37
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Αλλαγή ρότας με σηματωρό κατασκευαστικές και τράπεζες

H μετοχή της Αlpha εξακολουθεί να βρίσκεται εν μέσω πιέσεων

Χρηματιστήριο: Αλλαγή ρότας με σηματωρό κατασκευαστικές και τράπεζες

Παρά τις πιέσεις που δέχθηκε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταφέρνει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα, ωστόσο βαδίζει για να ολοκληρώσει την τρέχουσα εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο. 

Οι αρχικές πιέσεις που έφεραν τον Γενικό Δείκτη υπό της ζώνης των 910 μονάδων, όπου και καταγράφηκε το χαμηλό ημέρας στις 909,45 μονάδες, ατόνησαν και με τη συνδρομή της μετοχής της Ελλάκτωρ πρωτίστως, αλλά και της Μυτιληναίος και των τραπεζών, πέρασε σε θετικό έδαφος οδεύοντας προς το τελικό στάδιο της σημερινής συνεδρίασης, την προτελευταία της εβδομάδας. Περί τις 15:30 ο ΓΔ ενισχύεται κατά 0,33% στις 914,60 μονάδες, με τον τζίρο να έχει ξεπεράσει τα 61 εκατ. ευρώ. 

Με άνοδο 3,48% κινείται η μετοχή της Ελλάκτωρ, κινούμενη σημαντικά υψηλότερα από τις υπόλοιπες μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης του ελληνικού χρηματιστηρίου, ακολουθούμενη από αυτή της Μυτιληναίος με ενίσχυση 1,86%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών, αφήνει πίσω του το αρχικό αρνητικό κλίμα, κινούμενο «κόντρα» στο γενικευμένο πτωτικό κλίμα που επικρατεί ειδικότερα στην Ευρώπη, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η Fed έδωσε σήμα για αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από ότι είχε εξαγγείλει και ανέμεναν οι αγορές, καθώς πλέον ως χρονικός ορίζοντας προσδιορίζεται το 2023, αντί για το 2024. 

Η Wall Street χθες βράδυ έκλεισε με απώλειες και ακολουθούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με αυτό του Μιλάνου να βγάζει μια σπασμωδική αντίδραση και να υπερβαίνει οριακά το 0, ωστόσο στη συνέχεια επανήλθε υπό του μηδενός. 

Στις τράπεζες η μετοχή της Αlpha εξακολουθεί να βρίσκεται εν μέσω πιέσεων μετά την έγκριση της ΑΜΚ υποχωρώντας κατά 1,87%, ενώ Πειραιώς και Eurobank παρουσιάζουν κέρδη 1,38% και 1,15% αντίστοιχα. 

Εκείνη όμως που ξεχωρίζει είναι η μετοχή της Attica Bank σημειώνοντας άνοδο 4,10%, μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2021, τα οποία ήταν ικανοποιητικά. 

Η ΕΥΔΑΠ έχει αγγίξει το +1,50%, η Aegean κινείται άνω του 1,10%, ενώ στην αντίπερα όχθη, πέραν της Alpha, απώλειες καταγράφουν και οι μετοχές των Τέρνα Ενεργειακή (-0,97%), ΟΛΠ (-0,50%) και ΟΠΑΠ (-0,38%). 

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News