Business & Finance Τρίτη 15/06/2021, 20:35
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Συνεχίζουν ακάθεκτες ιστορικό ρεκόρ για 8η διαδοχική συνεδρίαση

Ευρωπαϊκές μετοχές: Συνεχίζουν ακάθεκτες ιστορικό ρεκόρ για 8η διαδοχική συνεδρίαση

Η ορμή που έχει στείλει τις ευρωπαϊκές μετοχές σε ιστορικά υψηλά ρεκόρ δείχνει να μην ατονεί, καθώς σήμερα σημείωσαν νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ για 8η διαδοχική συνεδρίαση.

Η ανοδική αυτή πορεία των μετοχών είναι η μακροβιότερη σε διάστημα δύο ετών και επί του παρόντος οι ευρωπαϊκές μετοχές δείχνουν να μην επηρεάζονται ούτε από τους φόβους για άνοδο του πληθωρισμού, ούτε από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 παρά τις έντονες καθοδικές πιέσεις που δέχθηκε από τον κλάδο των πρώτων υλών και των ταξιδίων και αναψυχής, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με απώλειες 2,33% και 2,35%, έκλεισε με άνοδο 0,11% στις 458,11 μονάδες και σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 

Η απόφαση της Βρετανίας να μην χαλαρώσει περαιτέρω τα περιοριστικά μέτρα για έναν μήνα, μετά την έξαρση που παρατηρείται στη μετάλλαξη δέλτα του κορωνοϊού, επέδρασε αρνητικά όπως ήταν αναμενόμενο στις μετοχές που σχετίζονται με τα ταξίδια και τη διασκέδαση. 

Από την άλλη η σημερινή πτώση στις τιμές των βασικών μετάλλων, τράβηξε προς τα πίσω και τον κλάδο των πρώτων υλών. 

Στα επιμέρους χρηματιστήρια, της Φρανκφούρτης έκλεισε πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό ρεκόρ που σημείωσε χθες έπειτα από άνοδο 0,36%, ενώ με το ίδιο ποσοστό ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση και το χρηματιστήριο του Λονδίνου, στο +0,35% το Παρίσι, υποχώρηση της τάξεως του 0,08% κατέγραψε το Μιλάνο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News