Business & Finance Τετάρτη 9/06/2021, 21:43
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Κάτω από τα 1.900 δολάρια η τιμή του χρυσού

Κάτω από τα 1.900 δολάρια η τιμή του χρυσού

Σε στενό πλαίσιο διακύμανσης κινήθηκε σήμερα η τιμή του χρυσού, κάτω από τα 1.900 δολάρια η ουγκιά, αν και με άνοδο, με τους επενδυτές να περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο διαμορφώθηκε στα 1.893,60δολάρια η ουγκιά.

«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα ως προς την επόμενη κίνηση του χρυσού. Ανάλογα με την κίνηση των ομολογιακών αποδόσεων, θα κινηθεί και ο χρυσός», λέει χαρακτηριστικά ο Μάικλ Χιούσον, αναλυτής της CMC Markets.

«Εάν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό Μαίου στις ΗΠΑ αποδειχθούν κατώτερα των εκτιμήσεων, αναμείνατε ένα σημαντικό sell off στον χρυσό βραχυπρόθεσμα», σημειώνει ο Ντέιβιντ Ράσελ, διευθυντής μάρκετινγκ στην GoldCore, ενώ ένα υψηλότερο των εκτιμήσεων ποσοστό θα μπορούσε να δώσει στον χρυσό την μικρή ώθηση που χρειάζεται να σπάσει την αντίσταση και να μπει σε νέα φάση του ανοδικού του κύκλου», προσέθεσε.

Από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή του αργύρου γύρισε σε άνοδο 0,9% προς το τέλος της συνεδρίασης, παρά την αρχική πτώση, κινούμενη στα 27,87 δολάρια, ενώ αντίθετα το παλλάδιο κινείτο στα 2.789 δολάρια με πτώση 0,6%. Αναλυτές προβλέπουν ότι το παλλάδιο θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά, καθώς η παγκόσμια αγορά θα παρουσιάσει έλλειμα χάρη στη μεγάλη ζήτηση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ηδη, από τις αρχές του έτους έως σήμερα έχει ενισχυθεί 15%.

Η πλατίνα υποχώρησε 0,4% στα 1.156 δολάρια. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News