Business & Finance Τετάρτη 9/06/2021, 10:31
ΑΓΟΡΕΣ

10ετές ομόλογο: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών

10ετές ομόλογο: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την επανέκδοση του 10ετους ομολόγου, με την οποία η Ελλάδα πραγματοποιεί την τέταρτη έξοδό της στις αγορές από τις αρχές του έτους. Το κουπόνι της έκδοσης τιμολογήθηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες στις 90 μονάδες βάσης επί των midswaps. 

Την έκδοση έχουν αναλάβει οι BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan και Nomura. 

Ο ΟΔΔΗΧ θέλησε να αξιοποιήσει τις άκρως ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά, που οφείλονται στην ισχυρή στήριξη της ΕΚΤ. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου στην αγορά σήμερα κινείται κοντά στο 0,821% και το spread έναντι των γερμανικών έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη έκδοση 10ετους ομολόγου φέτος είχαμε αντλήσει το ποσό των 3,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 0,807%, ενώ ακολούθησε ο δανεισμός επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ με έκδοση 30ετους ομολόγο και επιτόκιο 1,956%. Στις αρχές Μαΐου είχαμε την τρίτη έξοδο στις αγορές με έκδοση 5ετους ομολόγου, από την οποία αντλήσαμε 2,5 δισ. ευρώ με το επιτόκιο στο 0,2%, τα χαμηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. 

Το ελληνικό δημοσιο είχε καταφέρει, επίσης, να αντλήσει σχεδόν 3 δισ. ευρώ, μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων με τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News