Business & Finance Τρίτη 8/06/2021, 22:30
ΜΕΤΟΧΕΣ

Clover Health Investments: Το επόμενο στοίχημα των μικροεπενδυτών;

Clover Health Investments: Το επόμενο στοίχημα των μικροεπενδυτών;

Mία νέα μετοχή ήρθε να «κλέψει την παράσταση» και να προσελκύσει τα βλέμματα των μικροεπενδυτών που δραστηριοποιούνται στα social media, αυτή της Clover Health Investments. 

Πρόκειται για εταιρεία στον χώρο υγείας που «είδε» τη μετοχή της να κάνει άλμα 109% στη σημερινή συνεδρίαση, προτού υποχωρήσει ελαφρώς παραμένοντας σε άνοδο 70%. Τη Δευτέρα είχε καταγράψει κέρδη 32%, ενώ αυτή τη στιγμή αλλάζει χέρια μεταξύ των επενδυτών σε μία τιμή άνω των 20 δολαρίων η μετοχή, τη στιγμή που στα τέλη Μαίου αποτιμάτο στα 7,64 δολάρια. Να σημειωθεί ότι στην χθεσινή συνεδρίαση, άλλαξαν χέρια περισσότερες από 125 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας, παρουσιάζοντας επταπλάσια αύξηση από τα επίπεδα της Παρασκευής. 

Η Clover Health εισήχθη στο χρηματιστήριο στις 8 Ιανουαρίου μέσω μίας SPAC και συστήθηκε το 2013 από τον επιχειρηματία στον χώρο της υγείας Βίβεκ Γκαριπάλι που έχει την έδρα του στο Τενεσί των ΗΠΑ, παρέχοντας ιδιωτική ασφάλεια υγείας και υπηρεσίες υγείας σε οκτώ αμερικανικές πολιτείες. 

Τώρα, αρκετοί χρήστες της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύπωσης Reddit θεωρούν ότι η Clover Health θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο για short squeeze, δηλ. αγορά της μετοχής στην οποία έχουν ποντάρει κάποιοι επενδυτές ότι θα υποχωρήσει. Στην περίπτωση αυτή, εάν η τιμή μετοχής της αυξηθεί σημαντικά, τότε κάποιοι επενδυτές ενδεχομένως να αναγκαστούν να την αγοράσουν για να καλύψουν τις θέσεις τους short, σε μία εξέλιξη που θα επιταχύνει την ανοδική τάση. 

Σε αντίθεση με τις μετοχές των AMC και GameStop, που έχουν ενισχυθεί 2.500% και 1.450% αντίστοιχα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η μετοχή της Clover καταγράφει άνοδο γύρω στο 35%, γεγονός που σημαίνει ότι έχει μεγάλα περιθώρια κέρδους.

Ορισμένοι μάλιστα χρήστες της Reddit υποστηρίζουν ότι η Clover Health θα μπορούσε να εισαχθεί στο δείκτη Russell 2000, το δείκτη για μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό θα ήταν αρκετό για να δικαιολογήσει την εντυπωσιακή άνοδο της τιμής μετοχής της. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από WSJ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News