Business & Finance Τρίτη 8/06/2021, 15:13
ΑΓΟΡΕΣ

Live – 10ο Greek Investment Forum (Νέα Υόρκη)

live-10o-greek-investment-forum-nea-yorki-33173

Τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν το αφήγημά τους για τις αντοχές που επέδειξε η ελληνική οικονομία στην πανδημία και κυρίως για τις επενδυτικές ευκαιρίες που αυτή προσφέρει, έχουν οι μεγάλες ελληνικές εισηγμένες στο 10ο Greek Investment Forum της Νέας Υόρκης από σήμερα έως και τις 11 Ιουνίου.

Το roadshow άνοιξε στις 17:00 ώρα Ελλάδος με τις ομιλίες του διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτη Λαζαρίδη και του προέδρου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαου Μπακατσέλου. Τον λόγο θα πάρουν στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, που θα παρουσιάσει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επένδυσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος θα μιλήσει για τα ατού της χώρας μας ως επενδυτικού προορισμού. Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, από την πλευρά του θα μιλήσει για τις ευκαιρίες που αναδύονται στην Ελλάδα μετά την πανδημία. 

Το εφετινό roadshow φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό εισηγμένων και επενδυτών. Με την υποστήριξη του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και του Ελληνοαμερικανού Εμπορικού Επιμελητηρίου, και με τη συμμετοχή 7 χορηγών – χρηματιστηριακών που θα φέρουν τους πελάτες τους, οι μάνατζερ 29 εισηγμένων ομίλων στο ελληνικό χρηματιστήριο θα έχουν 45λεπτες virtual επαφές με 71 επενδυτικά funds και 112 διαχειριστές κεφαλαίων στις ΗΠΑ.

Όπως έχει γράψει το «MR», το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους Αμερικανούς επενδυτές, μέχρι αυτήν την ώρα, εστιάζεται σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες – Alpha Bank, Eθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς.

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν συνολικά (32 εταιρείες που αντιστοιχούν σε 29 εισηγμένους ομίλους) είναι οι εξής:

ADMIE HOLDING

AEGEAN AIRLINES

ALPHA BANK

ATHENS EXCHANGE GROUP

ATHENS WATER SUPPLY & SEWERAGE COMPANY (EYDAP

AUTOHELLAS tbc

CENERGY HOLDINGS

ELLAKTOR

ELVAL HALCOR

ENTERSOFT

EPSILON NET

EUROBANK

FOURLIS

GEK TERNA – TERNA ENERGY

HELLENIC PETROLEUM

HELLENIC TELECOM (OTE)

IKTINOS HELLAS

KRI KRI

LAMDA DEVELOPMENT

MOTOR OIL

MYTILINEOS

NATIONAL BANK OF GREECE

OPAP avail. 11 June only

PIRAEUS BANK

PIRAEUS PORT AUTHORITY

PRODEA INVESTMENTS

PROFILE SOFTWARE

PUBLIC POWER CORPORATION (DEI)

QUEST HOLDINGS

SARANTIS GROUP

THRACE GROUP

TITAN avail. 9-11 June only

VIOHALCO