Business & Finance Τρίτη 8/06/2021, 09:05
ΑΓΟΡΕΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Το Bitcoin είναι απάτη

Ντόναλντ Τραμπ: Το  Bitcoin είναι απάτη

Για μερίδα αναλυτών είναι ο νέος χρυσός και για μερίδα επενδυτών έχει αποδειχθεί «χρυσός» – ειδικά εάν άντεξαν στις έντονες διακυμάνσεις και επέμειναν σε αυτό τα τελευταία χρόνια κατά τα οποία η τιμή του έχει απογειωθεί. Για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ωστόσο το Bitcoin δεν είναι τίποτα άλλο από μία «απάτη», η οποία επηρεάζει την αξία του αμερικανικού δολαρίου. 

Μιλώντας στο Fox Business ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε για τα κρυπτονομίσματα. «Το Bitcoin απλά μοιάζει με μία απάτη. Δεν μου αρέσει γιατί είναι ακόμη ένα νόμισμα, που ανταγωνίζεται το δολάριο» είπε. Πρόσθεσε ότι θέλει το δολάριο να είναι το «νόμισμα του κόσμου». 

Η τιμή του Bitcoin υποχωρεί σταθερά από τις αρχές Μαΐου, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται αρκετά υψηλότερα από τα επίπεδα στα οποία βρισκόταν τον Ιούνιο του 2020 ή ακόμη και στις αρχές του 2021.

Σύμφωνα με τον Τζάστιν Στιούαρτ, συνιδρυτή της Seven Investment Management ο Τραμπ δεν έχει εντελώς άδικο να φοβάται για την επίδραση του Bitcoin στο δολάριο. «Το Bitcoin είναι επικίνδυνο γιατί προσπαθεί να δημιουργήσει ένα επίπεδο αξιοπιστίας σε μία αναξιόπιστη αξία» λέει στο BBC και προσθέτει «Θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει νομίσματα, γιατί έχει απογειωθεί σε τέτοιο βαθμό, που έχει δημιουργήσει κάτι ελκυστικό, χωρίς ισχυρή οικονομική βάση».

Όπως λέει για την τόσο μεγάλη άνοδο του κρυπτονομίσματος ευθύνεται η «ανόητη συμπεριφορά» προσωπικοτήτων με απήχηση όπως ο Ίλον Μασκ.

Πριν από λίγες ημέρες ο ιδρυτής των Tesla και SpaceX έφερε και πάλι τα πάνω κάτω στην αγορά των κρυπτονομισμάτων με ακόμη ένα αινιγματικό tweet του. Όταν ο CEΟ της Tesla ανέβασε στο Twitter μία ραγισμένη καρδιά πλάι στο hashtag του bitcoin, η αγορά θεώρησε ότι σηματοδοτεί τον «χωρισμό» του με το κρυπτονόμισμα, με αποτέλεσμα η τιμή του να πέσει έως και κατά 5,4% στα 36.980 δολάρια. 

Πάντως, το bitcoin εξακολουθεί να σημειώσει άνοδο 33% από τις αρχές του έτους, ενώ το dogecoin κερδίζει πάνω από 7.800%, σε ένα διάστημα που ο χρυσός χάνει 1,6%, ο Dow Jones δίνει κέρδη 13% και ο Nasdaq 5,6%. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News