Business & Finance Παρασκευή 4/06/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Σε άνοδο μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

Wall Street: Σε άνοδο μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

Με άνοδο έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές στη Wall Street, καθώς τα νέα στοιχεία για την απασχόληση, παρότι ήταν κατώτερα των προσδοκιών, ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη για ανάκαμψη της οικονομίας. 

O S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,94%, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,52%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,51%, με στήριγμα τον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος προσείλκυσε και πάλι τους επενδυτές μαζί με τις μετοχές ανάπτυξης, αφού υποχώρησαν οι ομολογιακές αποδόσεις. O δείκτης S&P 500 απέχει μόλις 0,2% από το ιστορικό υψηλό του, ενώ από τις αρχές του έτους έως σήμερα καταγράφει κέρδη 12%.

Και οι τρεις δείκτες κατέγραψαν κέρδη και σε εβδομαδιαία βάση: οι S&P 500 και Dow ενισχύθηκαν 0,6% και 0,7% αντίστοιχα, στη δεύτερη διαδοχική εβδομάδα κερδών, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,5%, στην τρίτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου.  

H αμερικανική οικονομία δημιούργησε 559.000 θέσεις εργασίας το Μάιο, ελαφρώς χαμηλότερες από τις 671.000 που είχαν προβλέψει αναλυτές, αλλά πολύ περισσότερες από τον απογοητευτικό αριθμό των 266.000 θέσεων εργασίας του Απριλίου. Επίσης, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 5,8% από 6,1% του Απριλίου και 5,9% που είχαν προβλέψει αναλυτές. 

Τα στοιχεία για την απασχόληση δεν ήταν τόσο ισχυρά για να πυροδοτήσουν στην Φέντεραλ Ριζέρβ σκέψεις για πιθανή μείωση του προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού. Σύμφωνα με αναλυτές, το θετικό νέο είναι ότι τα νούμερα ήταν πολύ καλύτερα από την απογοητευτική εικόνα του Απριλίου και δεν δημιουργούν «δεύτερες σκέψεις» για το εάν θα ωθήσουν την Φέντεραλ Ριζέρβ να αναθεωρήσει τα σχέδιά της για την υποστηρικτική νομισματική πολιτική της. 

Οι λεγόμενες μετοχές «meme» που βρίσκονται στο πεδίο βολής των μικροεπενδυτών, συνέχισαν τις έντονες διακυμάνσεις τους, αλλά αυτή την φορά πτωτικά. Η μετοχή της AMC Entertainment έκλεισε τη συνεδρίαση με πτώση 6,7%, παρότι ενισχύθηκε περισσότερο από 80% την εβδομάδα. Αντίστοιχα, η μετοχή της BlackBerry υποχώρησε 12,7% στη συνεδρίαση, περιορίζοντας το εβδομαιδιαίο ράλι στο 37%. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News