Business & Finance Παρασκευή 4/06/2021, 18:05
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη με στήριξη από τα στοιχεία για την απασχόληση 

Οι meme μετοχές κινούνται πτωτικά

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη με στήριξη από τα στοιχεία για την απασχόληση 

Στροφή 180 μοιρών πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή η Wall Street και μετά τις ήπιες χθεσινές απώλειες καταγράφει κέρδη, σε μια ημέρα που αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία για το πόσες θέσεις εργασίας προστέθηκαν στην αμερικανική αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάιο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, τον περασμένο μήνα προστέθηκαν 559.000 νέες θέσεις εργασίας, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 650.000 νέες θέσεις. Παράλληλα τα στοιχεία του Απριλίου αναθεωρήθηκαν ελαφρώς ανοδικά, από τις 266.000, στις 278.000. Η προσθήκη αυτή των νέων εργαζόμενων τον Μάιο, είχε σαν αποτέλεσμα το ποσοστό ανεργίας να υποχωρήσει στο 5,8%, από 6,1% τον Απρίλιο.

Τα στοιχεία του Μαΐου μπορεί να ήταν κατώτερα του αναμενομένου, ωστόσο κατά κάποιο τρόπο μετρίασε τις ανησυχίες για ενδεχόμενη υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας, με τον πληθωρισμό να έχει πάρει για τα καλά την ανιούσα. 

Σε περίπτωση που οι μακροοικονομικοί δείκτες εξακολουθούν να στέλνουν μηνύματα για ισχυρή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, τότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αναγκασθεί να συσφίξει τη νομισματική της πολιτική, καθώς όταν μια οικονομία ανεβάζει ταχύτητα οι εξαιρετικά διευκολυντικές συνθήκες την υπερθερμαίνουν. 

Στο μεταξύ και σήμερα η AMC Entertainment απασχόλησε τους επενδυτές και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς ολοκλήρωσε τη νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου η δεύτερη στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, αντλώντας αυτή τη φορά 587,4 εκατ. δολάρια. 

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης η μετοχή της υποχωρούσε έως 6%, ωστόσο προϊόντος του χρόνου, έκανε μεταβολή και κινείται υψηλότερα περισσότερο από 1,20%. 

Οι υπόλοιπες meme μετοχές (μετοχές που πρωταγωνιστούν εξαιτίας του θορύβου που έχει προκληθεί γι αυτές στα social media και όχι για τις επιδόσεις των εταιρειών), κινούνται πτωτικά, με αυτή της Koss να καταγράφει απώλειες περί του 3,35%, της BlackBerry 5,35% και της GameStop 0,90%.

Μετά τα πρώτα 90 λεπτά των συναλλαγών ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,43%, ο S&P 500 παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 0,70%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,20%. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News