Business & Finance Πέμπτη 3/06/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Σε πτώση εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση

Wall Street: Σε πτώση εν αναμονή των στοιχείων για την απασχόληση

Η εξασθένηση της τεχνολογίας παρέσυρε σε πτώση τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq, με τους επενδυτές να προσπαθούν να ισορροπήσουν τις ανησυχίες τους ανάμεσα στον πληθωρισμό και στα σχέδια της Φέντεραλ Ριζέρβ να αποσύρει κάποια μέτρα στήριξης.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,2%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,8%. 

Ο δείκτης S&P 500 απέχει λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα από το ιστορικό υψηλό του προηγούμενου μηνός, όμως έχει «κολλήσει» σε αυτά τα επίπεδα τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Από τις αρχές του έτους έως σήμερα καταγράφει κέρδη 11,5%. 

Oι κυκλικές μετοχές στήριξαν το Dow Jones στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για την αγορά εργασίας. Παρ΄όλα αυτά, ο Dow Jones δεν κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος, καταγράφοντας οριακή πτώση 0,07%, αν και στην αρχή της συνεδρίασης έχανε 265 μονάδες. Στήριγμα στο Dow προσέφεραν και τα δημοσιεύματα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποσύρει τα σχέδιά του για αύξηση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεση των Ρεπουμπλικάνων το Κογκρέσο για τις δαπάνες σε υποδομές. 

Οι μετοχές των Merck και Dow κατέγραψαν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των blue chip, με άνοδο 2,1% και 1,4% αντίστοιχα. Τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των κλάδων του S&P 500 σημείωσε η ενέργεια και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. 

Επίσης, η μετοχή της General Motors ενισχύθηκε 3%, μετά την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2021 περιμένει αποτελέσματα πολύ καλύτερα των προβλέψεων. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, η βελτίωση της αγοράς εργασίας στον ιδιωτικό τομέα επιταχύνθηκε το Μάιο με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάρκεια περίπου έτους, καθώς οι επιχειρήσεις προσέλαβαν περί το ένα εκατομμύριο εργαζομένους, σύμφωνα με τα στοιχεία της ADP. Oι συνολικές προσλήψεις ανήλθαν σε 978.000 για το μήνα, στη μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 2020. 

Την ίδια στιγμή, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ανήλθαν στις 385.000 στη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 29 Μαίου – είναι η πρώτη φορά που υποχωρούν κάτω από το ορόσημα των 400.000 από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας. 

Ωστόσο, η αγορά παραμένει στον «πάγο» έως ότου ανακοινωθούν αύριο τα στοιχεία για την αγορά απασχόλησης στις ΗΠΑ το Μάιο, τα οποία πιθανόν να δείξουν αύξηση των νέων θέσεων εργασίας κατά 671.000 άτομα έναντι 266.000 του Απριλίου. 

moneyreview.gr
  
   
  
   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News