Business & Finance Τετάρτη 2/06/2021, 22:45
ΜΕΤΟΧΕΣ

ΑΜC: Σε άλμα άνω του 100% η μετοχή της με αναστολή διαπραγμάτευσης

ΑΜC: Σε άλμα άνω του 100% η μετοχή της με αναστολή διαπραγμάτευσης

Ανεστάλη προσωρινά η διαπραγμάτευση της μετοχή της AMC στη σημερινή συνεδρίαση από τη στιγμή που η μετοχή της εταιρείας εκτοξεύθηκε στα ύψη, από τη στιγμή η αλυσίδα κινηματογράφων στις ΗΠΑ υποσχέθηκε να προσφέρει δωρεάν ποπ-κορν στους επενδυτές, στο τελευταίο παράδειγμα της φρενίτιδας που εξακολουθεί να χαρακτηρίζει τις μετοχές που βρίσκονται στο «σκόπευτρο» των μικροεπενδυτών, γνωστές ως «meme».

Η μετοχή της αλυσίδας εκτοξεύθηκε άνω του 100% στα 72,62 δολάρια, προτού υποχωρήσει ξανά, με αποτέλεσμα να διακοπεί δύο φορές η διαπραγμάτευση της μετοχής της στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Περισσότερα από 500 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας έχουν αλλάξει χέρια μέχρι στιγμής στη σημερινή συνεδρίαση, αριθμός εντυπωσιακά υψηλότερος από τον μέσο όρο των 30 ημερών που είναι 143 εκατομμύρια μετοχές, σύμφωνα με το CNBC.

Στη διάρκεια του Μαίου σημείωσε άνοδο 450%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει κέρδη της τάξης του 3.000%.

Με τα σημερινά κέρδη, η κεφαλαιοποίηση της AMC αποτιμάται στα 28 δισ.δολάρια, ξεπερνώντας την αντίστοιχη της GameStop. 

Εντυπωσιακά κέρδη έχουν καταγράψει σήμερα και άλλες μετοχές αυτής της κατηγορίας, όπως Bed Bath & Beyond και BlackBerry.

Η επενδυτική μανία για τη μετοχή της AMC δεν επηρεάστηκε ούτε από το δημοσίευμα που ανέφερε ότι το hedge fund Mudrick Capital έκλεισε τη θέση του στη μετοχή της αλυσίδας κινηματογράφων. Την Τρίτη, η AMC -που είναι από τις αγαπημένες των μικροεπενδυτών που συνασπίζονται μέσω του Reddit – ανακοίνωσε ότι πώλησε 8,5 εκατομμύρια νέες μετοχές της στο hedge fund, κατά την τελευταία μιας σειράς αυξήσεων κεφαλαίου. Ωστόσο, αργότερα το hedge fund άλλαξε στάση και πώλησε το σύνολο του ποσοστού που απέκτησε στην AMC, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της AMC, περισσότεροι από 3,2 εκατ.μικροεπενδυτές διέθεταν μετοχές στην AMC, με βάση στοιχεία στις 11 Μαρτίου, εκπροσωπώντας περίπου το 80% της επενδυτικής βάσης της εταιρείας. 

Και όλα αυτά, τη στιγμή που μόλις πριν από λίγους μήνες, η AMC βρισκόταν στο χείλος της κατάρρευσης. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News