Business & Finance Τετάρτη 2/06/2021, 21:10
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Coinbase: Αποδεκτό το dogecoin για συναλλαγές στην πλατφόρμα της

Coinbase: Αποδεκτό το dogecoin για συναλλαγές στην πλατφόρμα της

Σε δυσθεώρητα ύψη εκτινάχθηκε σήμερα το dogecoin, ένα κρυπτονόμισμα ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των μικροεπενδυτών στα social media, στην είδηση ότι το χρηματιστήριο ψηφιακού ενεργητικού Coinbase θα αρχίσει να δέχεται το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα για συναλλαγές μέσα στην πλατφόρμα του. 

Σε ανακοίνωσή της, η Coinbase αναφέρει ότι θα αρχίσει άμεσα να δέχεται το dogecoin στην πλατφόρμα συναλλαγών της Coinbase Pro. 

Η τιμη του κρυπτονομίσματος σημείωσε άνοδο 31% στα 41 σεντς, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση του να εκτιναχθεί στα 54 δισ. δολάρια. Στα επίπεδα αυτά είναι πλέον το έξι ισχυρότερο ψηφιακό νόμισμα μεταξύ των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.com. 

Ωστόσο, παρά τα κέρδη του, ο Εντγουαρντ Μόια, αναλυτής της OANDA στη Ν.Υόρκη, επισημαίνει ότι το κρυπτονόμισμα παραμένει πολύ χαμηλότερα από τα υψηλά που είχε αγγίξει στις 4 Μάϊου, στα 54 σεντς, όταν μέσα σε μία ημέρα είχε σημειώσει άλμα κατά 39%. Οι αρνητικές δηλώσεις του Έλον Μακ της Tesla πυροδότησαν ένα καθοδικό σερί, από το οποίο δεν έχει επανέλθει, έχοντας απωλέσει το ένα τρίτο της αξίας του.

Σε αντίθεση με υπόλοιπα κρυπτονομίσματα, το dogecoin δεν έχει παρουσιάσει μεγάλη αύξηση στη χρήση του σε  συναλλαγές και πληρωμές στο εμπόδιο, γεγονός που είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει με την αποδοχή του στην κορυφαία πλατφόρμα της Coinbase.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News