Business & Finance Τρίτη 1/06/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Ξέμεινε από «καύσιμα» στην α’ συνεδρίαση του καλοκαιριού

Wall Street: Ξέμεινε από «καύσιμα» στην α’ συνεδρίαση του καλοκαιριού

Από «καύσιμα φαίνεται να στέρευσε» η Wall Street καθώς έκλεισε τη συνεδρίαση σε στάσιμη κατάσταση, παρά το ράλι των τιμών πετρελαίου. Και αυτό, επειδή τα κέρδη των μετοχών ενέργειας, πρώτων υλών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιων αντισταθμίστηκαν απο την πτώση του κλάδου υγείας και τεχνολογίας. 

Ο επιμέρους δείκτης του S&P 500 για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες εκτινάχθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ η αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης για ταξίδια τους καλοκαιρινούς μήνες ώθησε σε άνοδο τις τιμές πετρελαίου, οι οποίες με τη σειρά τους στήριξαν τον κλάδο ενέργειας και πρώτων υλών. Ωστόσο, ο κλάδος υγείας δέχθηκε πιέσεις από την πρόβλεψη της Abbott Laboratories για εξασθενημένη κερδοφορία. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, η μεταποιητική δραστηριότητα το Μάιο σημείωσε άνοδο, καθώς η αυξανόμενη ζήτηση με την επανεκκίνηση της οικονομίας αύξησε τις παραγγελίες. Ομως, ένα μεγάλο μέρος των παραγγελιών παραμένει ανεκπλήρωτο λόγω των ελλείψεων σε πρώτες ύλες και εργατικό δυναμικό. 

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με μικρή άνοδο 0,12%. Ωστόσο, ο S&P 500 και ο Nasdaq δεν κατάφεραν να βρουν κατεύθυνση, κλείνοντας τελικά με οριακή πτώση 0,04% και 0,09% αντίστοιχα. 
  
Μαζί με την ενέργεια και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ενισχύθηκε και ο δείκτης Russell 2000 για τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης, γεγονός που υπογραμμίζει τη δυναμική των συγκεκριμένων μετοχών που αναμένεται να ευνοηθούν τα μέγιστα από την επαναλειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας. 

Παρότι ο S&P 500 παραμένει σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό υψηλό του, μόλις 1%, μετά από τέσσερις μήνες διαδοχικών κερδών, οι επενδυτές εμφανίζονται αρκετά επιφυλακτικοί ως προς την πορεία του πληθωρισμού φοβούμενοι ότι θα πλήξει τις μετοχές. 
Ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν το Μάιο με κέρδη 1,93% και 0,55% αντίστοιχα σηματοδοτώντας τον τέταρτο διαδοχικό μήνα κερδών. Ο δείκτης μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 ενισχύθηκε τον προηγούμενο μήνα 0,11% καταγράφοντας άνοδο για όγδοο συναπτό μήνα, στην πιο παρατεταμένη περίοδο ανόδου από το 1995. 

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,06% την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσιάζοντας την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Απρίλιο. Ωστόσο, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας απώλεσε 1,53% της αξίας του το Μάιο, «σπάζοντας» το ανοδικό σερί έξι μηνών.

moneyreview.gr  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News