Business & Finance Δευτέρα 31/05/2021, 22:58
IPO

Στο Nasdaq η δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της Τουρκίας

Στο Nasdaq η δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της Τουρκίας

Το δρόμο για το Nasdaq έχει πάρει η δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα διαδικτυακών αγορών της Τουρκίας, με βάση το μερίδιο αγοράς, καθώς κατέθεσε αίτηση για δημόσια εγγραφή στην αγορά του Nasdaq.

Η Hepsiburada.com, επίσημα γνωστή ως D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret AS, σχεδιάζει να πωλήσει μετοχές στον αμερικανικό δείκτη υψηλής τεχνολογίας, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας που κατατέθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 28 Μαΐου. Η εταιρεία δεν διευκρίνισε πόσες μετοχές σκοπεύει να πωλήσει ή πότε αναμένεται να προχωρήσει στην δημόσια εγγραφή.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η Hepsiburada.com προσέλαβε τη Morgan Stanley, την JPMorgan Chase & Co., την Bank of America Securities, την UBS Investment Bank και την Goldman Sachs Group Inc. .

Η εταιρεία ανήκει κατά 75% στις τέσσερις κόρες του επιχειρηματία Aydin Dogan, ιδρυτή της Dogan Sirketler Grubu Holding AS, 24,6% των οποίων ανήκει στον ιδρυτή της Hanzade Dogan Boyner. Η Franklin Resources Inc. κατέχει το υπόλοιπο 25%.

Να σημειωθεί ότι τα έσοδα της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν το περασμένο έτος, καθώς τα μέτρα κατά του κορωνοϊού οδήγησαν σε μεγάλη αύξηση των διαδικτυακών αγορών. Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα μετά από μία σειρά συμφωνιών ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τεχνολογικό κλάδο της Τουρκίας, οι οποίες έχουν προσελκύσει έντονο διεθνές ενδιαφέρον.

Αναφέρεται ενδεικτικά, η εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Peak, η οποία πωλήθηκε στη Zynga στην τιμή των 1,8 δισ.δολαρίων πέρυσι, ενώ η Getir, εταιρεία εφαρμογών στο delivery, αναζητά κεφάλαια σε νέο γύρο χρηματοδότησης που θα μπορούσαν να ανεβάσουν την αξία της σε άνω των 7 δισ.δολαρίων από 2,6 δισ.δολάρια του Φεβρουαρίου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News