Business & Finance Δευτέρα 31/05/2021, 12:58
ΑΓΟΡΕΣ

Η Covid-19 έκανε τα κρυπτονομίσματα ελκυστικά- Αλλά ακόμη δεν τα καταλαβαίνουμε

Η Covid-19 έκανε τα κρυπτονομίσματα ελκυστικά- Αλλά ακόμη δεν τα καταλαβαίνουμε

Η πανδημία της Covid-19 μέσα σε όλες τις σαρωτικές αλλαγές και την βαθιά οικονομική κρίση που έφερε, κατέστησε και τα κρυπτονομίσματα πιο ελκυστική επιλογή για τους επενδυτές. Αν και η απήχηση του Bitcoin, του Ether, του Dogecoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων ενισχύθηκε αισθητά την περίοδο του lockdown ακόμη και μεταξύ πολιτών, που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο των επενδύσεων, η έλλειψη γνώσεων και η αδυναμία κατανόησης για το πώς λειτουργούν παραμένει εμπόδιο στην πιο υιοθέτησή τους. 

Αυτά είναι τα βασικά συμπέρασματα έρευνας που πραγματοποίησε η μονάδα ερευνών του Economist, Εconomist Intelligence Unit (EIU). Το 46% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφεραν ότι η Covid-19 και οι επιπτώσεις της ενίσχυσαν την ελκυστικότητα των κρυπτονομισμάτων. «Βλέπουμε μία διαρκή ζήτηση τόσο από τον κόσμο του λιανεμπορίου όσο και από θεσμικούς επενδυτές» δηλώνει στο πλαίσιο της έκθεσης ο Μάθιου Μαντέρμοτν, γενικός διευθυντής και επικεφαλής των ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού στη Goldman. 

«Δεδομένων των τεράστιων πακέτων στήριξης που προωθήθηκαν λόγω της Covid-19 και των χαμηλών επιτοκίων, είναι το σωστό μέρος στο σωστό χρόνο για τις εταιρείες να προσφέρουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αγοράσουν, διακρατήσουν και χρησιμοποιήσουν ψηφιακά νομίσματα και να έχουν ψηφιακά πορτοφόλια» προσθέτει. 

Το πρώτο μέρος της έκθεσης, στην οποία συμμετείχαν 3.053 άνθρωποι τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο από ανεπτυγμένες (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Νότια Κορέα, Αυστραλία, Σιγκαπούρη) και αναδυόμενες οικονομίες (Βραζιλία, Τουρκία, Βιετνάμ, Νότια Αφρική και Φιλιππίνες) έδειξε ότι όλοι οι συμμετέχοντες είχαν αγοράσει ένα προϊόν ή υπηρεσία χρησιμοποιώντας κάποιου είδους ψηφιακή πληρωμή. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι είναι έτοιμοι να φτάσουν και στα κρυπτονομίσματα. 

Το 51% επικαλέστηκαν την απουσία επαρκών γνώσεων ως το βασικό εμπόδιο στην υιοθέτησή τους. Οι ανησυχίες για την ασφάλεια ήταν ο δεύτερος σημαντικότερος παράγοντας (34%) και οι δυσκολίες σχετικά με το πού μπορεί να αγοράσει κανείς κρυπτονομίσματα ο τρίτος με 29%. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News