Business & Finance Παρασκευή 28/05/2021, 17:22
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κέρδη παρά το «χτύπημα» του πληθωρισμού 

Σε ετήσια βάση οι τιμές καταναλωτή «εκτινάχθηκαν» κατά 3,1% η υψηλότερη τιμή από το 1992

Wall Street: Κέρδη παρά το «χτύπημα» του πληθωρισμού 

Ανοδικά κινείται η Wall Street από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, σε μια ημέρα κατά την οποία άπαντες ανέμεναν με μεγάλο ενδιαφέρον τα στοιχεία για τον πληθωρισμό τον Απρίλιο, τα οποία επιβεβαίωσαν τους φόβους των αγορών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου ο δομικός πληθωρισμός από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές των ποτών και των τροφίμων και της ενέργειας έτρεξε με ρυθμό 0,7% σε μηνιαία βάση, τιμή που συνιστά τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Οκτώβριο του 2001 και έναντι ρυθμού 0,4% τον Μάρτιο. 

Σε ετήσια βάση οι τιμές καταναλωτή «εκτινάχθηκαν» κατά 3,1%, η υψηλότερη τιμή από το 1992 και αισθητά υψηλότερα από τον στόχο του 2% που έχει ορίσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.  

Τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες για ευρεία άνοδο του πληθωρισμού, είναι σίγουρο ότι θα πυροδοτήσουν ένα κύμα προβληματισμού στους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και της Fed. 

Ωστόσο μετά τη δημοσίευση τους δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης, οι τρεις βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης δεν πτοήθηκαν και συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά. 

Με σχεδόν την πρώτη ώρα των συναλλαγών συμπληρωμένη, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,30%, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 0,25%, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά σχεδόν 0,50%. 

moneyreview

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News