Business & Finance Πέμπτη 27/05/2021, 17:01
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδική έναρξη με ώθηση από την αγορά εργασίας

Wall Street: Ανοδική έναρξη με ώθηση από την αγορά εργασίας

Ανοδικά μπήκαν στην προτελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας οι δύο από τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street, θέλοντας να επεκτείνουν τα ήπια κέρδη με τα οποία ολοκλήρωσαν τη χθεσινή συνεδρίαση. 

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς πριν την έναρξή της δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας της προηγούμενης εβδομάδας. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 22 Μαΐου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ήταν 406.000, από 444.000 νέες αιτήσεις μια εβδομάδα νωρίτερα και έναντι 425.000 αιτήσεων σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Ο αριθμός αυτός είναι ο μικρότερος από τον Μάρτιο του 2020, με τις νέες αιτήσεις να παραμένουν υπό των 500.000 για τρίτη συναπτή εβδομάδα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι αιτήσεις της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε στις 15 Μαΐου αναθεωρήθηκαν πτωτικά αισθητά, από τις 478.000 στις 444.000. 

Τα στοιχεία αυτά σαφώς και είναι ενθαρρυντικά, ωστόσο το επίπεδο αυτό είναι ακόμη υψηλό σε σχέση με τις 200.000 με 250.000 νέες αιτήσεις που θεωρούνται ότι είναι ένα ικανοποιητικό επίπεδο όταν η αμερικανική οικονομία είναι υγιής. 

Την ίδια ώρα ξεχωριστή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου έδειξε ότι οι παραγγελίες για αμερικανικά κεφαλαιουχικά αγαθά αυξήθηκαν κατά 2,3% τον Απρίλιο σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια η θετική μεταβολή ανήλθε στο 14,7%. 

Με τα στοιχεία αυτά να υποδεικνύουν ότι η αμερικανική οικονομία βαδίζει με σταθερά βήματα προς την ανάκαμψή της μετά την κρίση της πανδημίας, οι επενδυτές και ενόψει του επερχόμενου τριημέρου δείχνουν διάθεση να τοποθετηθούν σε μετοχές, πέραν του τεχνολογικού κλάδου.

Αποτέλεσμα ο τεχνολογικός Nasdaq να υποχωρεί περί του 0,10%, σε αντίθεση με τον Dow Jones να έχει πάρει προβάδισμα με κέρδη σχεδόν 0,75% και τον S&P 500 να προσπαθεί να αγγίξει το +0,30%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News