Business & Finance Τετάρτη 26/05/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Ανευρη συνεδρίαση με μικρά κέρδη

Wall Street: Ανευρη συνεδρίαση με μικρά κέρδη

Με κέρδη έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq, με το Dow Jones ωστόσο να προσπαθεί να βρει κατεύθυνση μέχρι τελευταίας στιγμής. 

O S&P 500 έκλεισε με μικρή άνοδο 0,12%, ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,51%, ενώ ο Dow Jones αφού ταλαντεύθηκε μεταξύ κερδών και απωλειών, κατάφερε να κλείσει με οριακή άνοδο 0,03%. O S&P 500 απέχει λιγότερο από 1% από το ιστορικό υψηλό του. 

Οι μετοχές των Tesla και Amazon, που δέχθηκαν πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες, προσφέραν στήριγμα στον S&P 500, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών κρατήθηκαν και χθες κάτω από το επίπεδο του 1,60%. 

Οι μετοχές που σχετίζονται με τις προοπτικές της οικονομίας κινήθηκαν και πάλι ανοδικά, με αυτές των Carnival και Royal Caribbean να ενισχύονται 3,5% εκάστη, ανεβάζοντας τα κέρδη τους σε εβδομαδιαία βάση στο 11%, από τη στιγμή που η τελευταία έλαβε το πράσινο φως για να αρχίσει δοκιμαστικές κρουαζιέρες με εθελοντές ταξιδιώτες. 

Εν τω μεταξύ αυξάνεται το κλίμα αισιοδοξίας για την αμερικανική οικονομία, τη στιγμή που τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν υποχωρήσει κάτω από τις 25.000 και σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με τη μία δόση. «Συνεχίζουμε να προσβλέπουμε σε δυναμική ανάκαμψη το 2021, με χαμηλά επιτόκια και μέτριο πληθωρισμό. Το υπόβαθρο αυτό θα ευνοήσει τις διεθνείς μετοχές και ειδικότερα τις αγορές και τους κλάδους εκείνους που συνδέονται πιο στενά με την ανάπτυξη της οικονομίας», αναφέρει στρατηγικός αναλυτής της Wells Fargo. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της της Ford ενισχύθηκε περισσότερο από 8%, από τη στιγμή που η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις επενδύσεις της στην ηλεκτροκίνηση στα 30 δισ.δολάρια έως το 2025. 

Επίσης, η μετοχή της Amazon ενισχύθηκε 0,4% στην είδηση της εξαγοράς των στούντιο κινηματογραφικών παραγωγών του Χόλιγουντ MGM σε μία συμφωνία ύψους 8,45 δισ.δολαρίων. Επίσης, οι αλυσίδες φαρμακείων, όπως Walgreens, CVS Health και Rite Aid Corp «είδαν» τις μετοχές τους να χάνουν έδαφος, μετά τις φήμες ότι η Amazon σχεδιάζει να δημιουργήσει φυσικά καταστήματα φαρμακείων στις ΗΠΑ. 
  
moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News