Business & Finance Τετάρτη 26/05/2021, 17:26
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: «Άτολμη» έναρξη με τον πληθωρισμό ξανά στο επίκεντρο 

Οι αρχικές απώλειες των Dow Jones και S&P 500 μετατράπηκαν σε υποτονικά κέρδη

Wall Street: «Άτολμη» έναρξη με τον πληθωρισμό ξανά στο επίκεντρο 

Με υποτονική αντίδραση από πλευράς των τριών βασικών χρηματιστηριακών δεικτών, έχει ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, μία ημέρα μετά το νέο εφησυχασμό της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αναφορικά με τον πληθωρισμό. 

Χθες ο αντιπρόεδρος της Fed Ρίτσαρντ Κλαρίντα, προσπάθησε να υποβαθμίσει τις ανησυχίες από την άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ο οποίος τον Απρίλιο σκαρφάλωσε σε υψηλό 12 ετών σε μηνιαία και 13 ετών σε ετήσια βάση, δηλώνοντας ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, διαθέτει τους μηχανισμούς προκειμένου να ανακόψει τον ρυθμό του σε περίπτωση που ανεβάσει απότομα ταχύτητα, δίχως όμως οι μηχανισμοί αυτοί να φρενάρουν την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. 

Οι δηλώσεις αυτές δεν φάνηκαν ικανές στην έναρξη της συνεδρίασης να απορροφήσουν τη διστακτικότητα των επενδυτών, οι οποίοι όπως από χθες δεν δείχνουν διάθεση να τοποθετηθούν στις αμερικανικές μετοχές. 

Ωστόσο στη συνέχεια με τις αποδόσεις των ομολόγων να υποχωρούν εκ νέου, οι αρχικές απώλειες των Dow Jones και S&P 500 μετατράπηκαν σε υποτονικά κέρδη, ακολουθώντας οι δύο δείκτες τον Nasdaq ο οποίος από την αρχή της συνεδρίασης κινήθηκε προς τη «σωστή» κατεύθυνση. 

Με σχεδόν την πρώτη ώρα των συναλλαγών συμπληρωμένη, οι Dow Jones και S&P 500 σημειώνουν άνοδο 0,15%, με τον Nasdaq να παρουσιάζει κέρδη περί του 0,42%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News