Business & Finance Τετάρτη 26/05/2021, 13:55
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Στιγμιαία επιστροφή πάνω από τα 40.000 δολάρια  

Για το Bitcoin ο Μάιος είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος μήνας

Bitcoin: Στιγμιαία επιστροφή πάνω από τα 40.000 δολάρια  

Τα 40.000 δολάρια άγγιξε σήμερα Τετάρτη η τιμή του Bitcoin για πρώτη φορά στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς στη διάρκεια της ημέρας με την άνοδο 7,5% που σημείωνε ανήλθε έως τα 40.904 δολάρια. 

Στη συνέχεια όμως παρέδωσε μέρος των κερδών της, με αποτέλεσμα η τιμή να έχει πέσει υπό των 40.000 δολαρίων και περί τις 13:30 ώρα Ελλάδος να διαπραγματεύεται πέριξ των 39.750 δολαρίων, με άνοδο 5,98%. 

Όπως συμβαίνει με την αγορά των κρυπτονομισμάτων, το πώς κινείται η τιμή του μεγαλύτερου νομίσματος από άποψης κεφαλαιοποίησης αυτή του Bitcoin, επηρεάζει και τις τιμές των μικρότερων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή του Ethereum του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος με κεφαλαιοποίηση σχεδόν στα 330 δισ. δολάρια (του Bitcoin ανέρχεται στα 747 δισ. δολάρια), έφθασε πολύ κοντά στα 3.000 δολάρια στη διάρκεια της ημέρας, στα 2.908 δολάρια. 

Για το Bitcoin ο Μάιος είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος μήνας, από τη στιγμή που στη διάρκειά του έχει απωλέσει περί του 30% της αξίας του, ενώ σε σχέση με το ιστορικό υψηλό ρεκόρ των 64.374 δολάρια στις 14 Απριλίου οι απώλειες ανέρχονται στο 37%. 

Παρόλα αυτά η τιμή του παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη προσπάθεια να επανέλθει από τη «βύθιση» στα 32.623 δολάρια την Κυριακή, φθάνοντας σήμερα έως τα 40.000 δολάρια. 

Στην ώθηση αυτή συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό οι δηλώσεις ενός ανέλπιστου «συμπαραστάτη» του, του μεγαλοεπενδυτή της Bridgewater Associates, Ρέι Ντάλιο.

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης στο πλαίσιο συνόδου για τα κρυπτονομίσματα, σημείωσε ότι προτιμάει να τοποθετείται σε Bitcoin από ότι σε ομόλογα, καθώς όπως είπε το θεωρεί ανώτερο εργαλείο για επενδυτικές αποταμιεύσεις σε σχέση με τους κρατικούς και εταιρικούς τίτλους χρέους.  

«Όσο περισσότερο δημιουργούμε αποθεματικά (σε Bitcoin), τόσο περισσότερο μπορεί να μας πουν οι επενδυτές μας ότι προτιμούν το κρυπτονόμισμα από τα ομόλογα. Προσωπικά προτιμώ το πρώτο», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. 

Επίσης ο άνθρωπος που επανειλημμένα έχει ταχθεί υπέρ του ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, έγραψε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Mίλησα με miners της Βόρειας Αμερικής. Δεσμεύονται να δημοσιεύσουν στοιχεία για την υφιστάμενη και σχεδιαζόμενη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να ζητήσουν και από miners παγκοσμίως να πράξουν το ίδιο». 

Υπενθυμίζεται ότι ο Musk είχε επικαλεστεί την τεράστια κατανάλωση ενέργειας και κατά συνέπεια τη ζημιά στο περιβάλλον που απαιτεί η παραγωγή των Bitcoins, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει η Tesla να το δέχεται ως μέσο πληρωμής.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, cryptovibes

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News