Business & Finance Τρίτη 25/05/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Με μικρές απώλειες χωρίς κατεύθυνση

Wall Street: Με μικρές απώλειες χωρίς κατεύθυνση

Mε μικρές απώλειες έκλεισαν τελικά τη συνεδρίαση οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street μετά το ράλι της Δευτέρας, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αποκτήσουν μία σαφή εικόνα για την πορεία του πληθωρισμού. 

Παρά το γεγονός ότι η απόδοση των αμερικανικών 10ετών κρατικών ομολόγων υποχώρησε σε νέο χαμηλό δύο εβδομάδων κοντά στο 1,57%, προσφέροντας αρχικά στήριγμα στις μετοχές, η Wall Street γύρισε προς το τέλος της συνεδρίασης στο «κόκκινο», με την αγορά να αναζητά ματαίως κατεύθυνση. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,24%, παρασυρόμενος από τον κλάδο ενέργειας, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,25%, ενώ ο Nasdaq περιορίστηκε μόλις 0,03%. Oι μεγάλοι της τεχνολογίας, Apple και Netflix, έχασαν τα αρχικά κέρδη τους περνώντας σε αρνητικό έδαφος, ενώ υπό πίεση βρέθηκε και η μετοχή της Amazon, από τη στιγμή που ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουάσιγκτον κατέθεσε αγωγή σε βάρος της για κατάχρηση εξουσίας, επειδή έχει αυξήσει με αθέμιτο τρόπο τις τιμές για τους καταναλωτές αποθαρρύνοντας ταυτόχρονα την καινοτομία. 

Τη μεγαλύτερη πτώση, κοντά στο 2%, κατέγραψε ο ενεργειακός κλάδος, ενώ αντίθετα ο κλάδος real estate ενισχύθηκε 0,50%. 

Ο κλάδος αεροπορικών και κρουαζιέρας προσπάθησαν να προσφέρουν κάποιο στήριγμα στην αγορά. Η μετοχή της United Airlines ενισχύθηκε 3%, της Boeing 1,7% και των Norwegian Cruise Line και Royal Caribbean περισσότερο από 4% εκάστη. 

Οι αξιωματούχοι της Φέντεραλ Ριζέρβ συνέχισαν να υποβαθμίζουν την αύξηση των τιμών, με τον Αντιπρόεδρο της Φέντεραλ Ριζέρβ, Ρίτσαρντ Κλάριντα, να δηλώνει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να λάβει μέτρα για να συγκρατήσει την κλιμάκωση του πληθωρισμού, εάν κριθεί αναγκαίο, χωρίς να αποσταθεροποιήσει την ανάκαμψη.

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι τιμές στέγης σημείωσαν το Μάρτιο, σε ετήσια βάση, το μεγαλύτερο άλμα από τα τέλη του 2005, σύμφωνα με το δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller. Ωστόσο, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών υποχώρησαν σχεδόν 6% τον Απρίλιο. 

Την ίδια στιγμή, η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε τον Μάιο για πρώτη φορά σε διάστημα έξι μηνών, καθώς επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την πορεία του πληθωρισμού και οι Αμερικανοί εμφανίστηκαν περισσότερο ανήσυχοι για τις εργασιακές προοπτικές τους. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στις 117,2 μονάδες τον Μάιο, σύμφωνα με το Conference Board. 

moneyreview.gr 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News