Business & Finance Τρίτη 1/12/2020, 16:48
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ξεκίνημα Δεκεμβρίου με το «δεξί», μετά το ράλι του Νοεμβρίου

Wall Street: Ξεκίνημα Δεκεμβρίου με το «δεξί», μετά το ράλι του Νοεμβρίου

Με παρακαταθήκη τις υψηλές πτήσεις του Νοεμβρίου η Wall Street εισέρχεται στον τελευταίο μήνα μίας από τους πιο ταραχώδεις χρονιές για τις αγορές και όχι μόνο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο καλείται να κατοχυρώσει τα κέρδη του Νοεμβρίου, στη διάρκεια του οποίου ο Dow Jones όχι μόνο επέστρεψε σε θετικό έδαφος για το 2020 μετά τη βύθιση που πραγματοποίησε τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στην αποκορύφωση της κρίσης του κορωνοϊού, αλλά έσπασε το φράγμα ορόσημο των 30.000 μονάδων.

Για το βιομηχανικό δείκτη ο προηγούμενος μήνας ήταν ο καλύτερος Νοέμβριος από το 1987, ενώ για τον S&P 500 ήταν ο καλύτερος Νοέμβριος στην ιστορία του. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης της Wall Street είναι έτοιμος να υποδεχτεί στο ταμπλό του την Tesla, τη «Σταχτοπούτα» της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει μετατραπεί σε «βασίλισσα«, με τη χρηματιστηριακή της αξία να είναι πλέον η μεγαλύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Η μετοχή της Tesla είναι προγραμματισμένο να εισέλθει στα «σαλόνια» του S&P 500 στις 21 Δεκεμβρίου.

Τα θετικά αποτελέσματα από τα υποψήφια εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ήταν η κινητήριος δύναμη για τα χρηματιστήρια σε όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου, οδηγώντας σε ιστορικά υψηλά ρεκόρ σωρεία χρηματιστηριακών δεικτών ανά τον κόσμο.

Όπως προειδοποίησε χθες ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ, η επίδραση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην οικονομία δεν θα γίνει ορατή, μέχρι να επιλυθούν τα ζητήματα που αφορούν τη διανομή και τη συντήρησή του. 

Στις σημερινές εξελίξεις,  τα στοιχεία για τη μεταποίηση το Νοέμβριο προκάλεσαν διφορούμενα συναισθήματα, καθώς στην Ευρωζώνη η μεταποιητική δραστηριότητα κατέβασε ταχύτητα, σε αντίθεση με την Κίνα που σκαρφάλωσε σε υψηλό 10 ετών. 

Τα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ αναμένονται σε λίγη ώρα. 

Στο αρχικό στάδιο της συνεδρίασης ο Dow Jones πλησιάζει το +1%, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο περί του 0,90%, με το Nasdaq να ακολουθεί από απόσταση με κέρδη σχεδόν 0,50%.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News