Business & Finance Δευτέρα 24/05/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Η τεχνολογία επέστρεψε δυναμικά

Wall Street: Η τεχνολογία επέστρεψε δυναμικά

Mε μεγάλη άνοδο έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq να κάνουν ράλι κοντά στο 1%, καθώς η αποκλιμάκωση των αμερικανικών ομολογιακών αποδόσεων επανέφερε στην επιφάνεια τη λάμψη του τεχνολογικού κλάδου. 

Από τους 11 κλάδους του S&P 500, η τεχνολογία κατέγραψε κέρδη 2%, παρουσιάζοντας την καλύτερη επίδοση, καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς αποκλιμακώθηκε σε χαμηλό δύο εβδομάδων. Την ίδια στιγμή, οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό μετριάστηκαν για πρώτη φορά εδώ και πολλές μέρες, από τη στιγμή που θεωρείται πλέον πιθανό το ενδεχόμενο το πακέτο υποδομών του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να είναι μικρότερο. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,54%, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,99% και ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε 1,41%. Λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίαης, οι S&P 500 και Nasdaq κατέγραφαν μεγαλύτερα κέρδη.  

«Ο λόγος για τον οποίο οι αποδόσεις υποχωρούν είναι επειδή πολλοί επενδυτές στη Wall Street διεωρώνται κατά πόσο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα καταφέρει να περάσει επιτυχώς το νέο πακέτο για τις υποδομές. Οι αποδόσεις υποχωρούν επίσης και επειδή μετριάζονται οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και ως εκ τούτου θεωρούμε ξανά τις τεχνολογικές μετοχές ελκυστικές», αναφέρει ο Σαμ Στόβαλ, στρατηγικός αναλυτής της CFRA Research. 
 
Oι τεχνολογικοί γίγαντες Apple και Microsoft «είδαν» τις μετοχές τους να ενισχύονται 2% έκαστος, προσφέροντας το μεγαλύτερο στήριγμα στο δείκτη S&P 500. Ο τεχνολογικός κλάδος παρουσιάζει την χειρότερη επίδοση στη διάρκεια του Μαίου, εν μέσω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό. 

Ο δείκτης S&P 500, αφού υποχώρησε 4,3% από το ιστορικό υψηλό της 7ης Μαίου, απέχει τώρα λιγότερο από 1% από το επίπεδο αυτό, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν δυναμικά στον κλάδο αγοράζοντας μετοχές που είχαν δεχθεί έντονες πιέσεις μέσα στο περιβάλλον των αυξημένων αποδόσεων. 

Στο θετικό κλίμα συνέβαλε και η μείωση των κρουσμάτων Covid-19 στις ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδο από πέρυσι τον Ιούνιο.  

moneyreview.gr
  
    

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News