Business & Finance Τρίτη 1/12/2020, 15:16
ΑΓΟΡΕΣ

Airbnb: Πώς κατάφερε να «χτυπήσει» κεφαλαιοποίηση 35 δισ. δολαρίων

Airbnb: Πώς κατάφερε να «χτυπήσει» κεφαλαιοποίηση 35 δισ. δολαρίων

Στην άντληση έως και 2,85 δισ. δολαρίων από την εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο προσβλέπει ηπ πλατφόρμα υπηρεσιών φιλοξενίας Airbnb με την κεφαλαιοποίησή της να αποτιμάται σχεδόν στα 35 δισ. δολάρια. Η αρχική δημόσια εγγραφή της Airbnb επιστεγάζει μια εντυπωσιακή χρονιά IPOs από νεοφυείς επιχειρήσεις, που έσπευσαν να εκμεταλλευθούν το εντυπωσιακό ράλι των μετοχικών τιμών.

Η Airbnb σχεδιάζει να διαθέσει προς πώληση 51,9 εκατ. μετοχές, σε τιμή μεταξύ 44 και 50 δολαρίων ανά μετοχή, όπως ανέφερε στα έγγραφα που κατέθεσε σήμερα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ(SEC). H μετοχή της θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση στην αγορά Nasdaq και υπό τo σύμβολο ABNB.

H εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο αναμένεται εντός του Δεκεμβρίου. Το γεγονός ότι κατάφερε να «χτυπήσει» κεφαλαιοποίηση 34,8 δισ. δολαρίων είναι εντυπωσιακό, δεδομένου ότι η αξία της είχε υποχωρήσει κατά 42%, στα 18 δισ. δολάρια τους προηγούμενους μήνες όταν η εταιρεία πάσχιζε να εξασφαλίσει δανειακή στήριξη, καθώς οι κρατήσεις καταποντίζονταν στη διάρκεια της πανδημίας.

Στο τρίμηνο έως τα τέλη Ιουνίου, που συνήθως είναι ένα από τα καλύτερα για την εταιρεία λόγω της έναρξης των θερινών διακοπών, τα έσοδα έκαναν βουτιά 72% και οι ζημίες της σχεδόν διπλασιάσθηκαν.

Στο τρίμηνο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, η αναπάντεχη αύξηση της δραστηριότητας συγκράτησε τη μείωση των εσόδων και επέτρεψε στην Airbnb να εμφανίσει κέρδη 219 εκατ. δολαρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Forbes, WSJ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News