Business & Finance Τρίτη 18/05/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Πιέσεις από μακροοικονομικά και τηλεπικοινωνίες

Wall Street: Πιέσεις από μακροοικονομικά και τηλεπικοινωνίες

Με απώλειες έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, καθώς η απότομη πτώση των μετοχών τηλεπικοινωνιών και τα εξασθενημένα στοιχεία για την αγορά στέγης των ΗΠΑ επισκίασαν τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα πρώτου τριμήνου από Walmart και Home Depot. 

Η μετοχή της ΑΤ&Τ ήταν μεταξύ αυτών που κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες στο δείκτη S&P 500. Διεύρυνε τις απώλειες της Δευτέρας, οπότε ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει την καταβολή μερίσματος ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, ύψους 43 δισ.δολαρίων, με τη Discovery. Σε πτώση και οι μετοχές των T-Mobile και Verizon Communications. 
                                                      
Oι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street άνοιξαν τη συνεδρίαση με άνοδο από τη στιγμή που η Walmart, ο μεγαλύτερος στον κόσμο όμιλος λιανικής, αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις του για τα κέρδη της φετινής οικονομικής χρήσης και η Home Depot ανακοίνωσε τριμηνιαίες πωλήσεις καλύτερες των προσδοκιών. Ωστόσο, παρά τα ισχυρά της αποτέλεσμα, η μετοχή της Home Depot διολίσθησε σε πτώση υπό την έλλειψη μίας σταθερής προοπτικής, αλλά και από τις πιέσεις που άσκησαν τα εξασθενημένα στοιχεία για την αγορά στέγης των ΗΠΑ. Οι κατασκευές νέων κατοικιών μειώθηκαν περισσότερο του αναμενομένου τον Απρίλιο, εξέλιξη που ενδεχομένως να συνδέεται και με τις αυξανόμενες τιμές ξυλείας και άλλων πρώτων υλών. 
 
Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,78%, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,85%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,56%.

Η Wall Street παρουσιάζει έντονη μεταβλητότητα τις τελευταίες ημέρες, με τους επενδυτές να ανησυχούν ιδιαίτερα για την υπερθέρμανση της οικονομίας, η οποία θα μπορούσε να αναγκάσει την Φέντεραλ Ριζέρβ να αποσύρει πρόωρα την υποστηρικτική πολιτική της, μετά δε και την αύξηση του πληθωρισμού. 

Οι διαχειριστές κεφαλαίου έχουν περιορίσει τις θέσεις overweight σε μετοχές τεχνολογίας σε χαμηλό τριετίας και αντ΄αυτού έχουν γίνει overweight απέναντι στις βρετανικές μετοχές για πρώτη φορά σε διάρκεια επτά ετών, όπως έδειξε έρευνα της Bank of America. 
 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News