Business & Finance Τρίτη 18/05/2021, 22:44
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Πετρέλαιο: Από τα υψηλά διμήνου σε πτώση

Πετρέλαιο: Από τα υψηλά διμήνου σε πτώση

Από τα ψηλά στα χαμηλά ….βρέθηκαν οι τιμές πετρελαίου στην σημερινή συνεδρίαση, καθώς διολίσθησαν περίπου 2% από το υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια διμήνου που είχαν αγγίξει ενωρίτερα, στην είδηση ότι ΗΠΑ και Ιράν σημειώνουν πρόοδο αναφορικά με την επαναφορά της συμφωνίας για την απαγόρευση των πυρηνικών από την Τεχεράνη, σε μία εξέλιξη που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για απελευθέρωση και νέας ποσότητας πετρελαίου στουν αγορά. 

Οι αγορές υποχώρησαν στα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ρώσο πρεσβευτή στα Ηνωμένα Εθνη Μιχαήλ Ουλιάνοφ να δηλώνει ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διμερείς συζητήσεις. Ωστόσο, οι απώλειες και πάλι συγκρατήθηκαν μετά από τις δηλώσεις του πρεσβευτή στο Twitter ότι οι διαπραγματευτές χρειάζονται ακόμη πολύ χρόνο για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία. 

Αφού αρχικά ανέβηκε στα 70 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από τις 15 Μαρτίου, η τιμή brent υποχώρησε δύο δολάρια ή 1,5% διαμορφούμενη στα 68,39 δολάρια στο Λονδίνο, ενώ στη Νέα Υόρκη η τιμή αργού κατέγραψε απώλειες 1,7% στα 65,43 δολάρια. 

Εάν τελικά οι ΗΠΑ άρουν τις κυρώσεις στο Ιράν, η χώρα θα μπορέσει να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου της, συμβάλοντας στην αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς. 

Εκτός από το Ιράν, πιέσεις στις τιμές άσκησαν και τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού σε Σιγκαπούρη και Ταϊβάν, τα οποία επισκιάζουν την αισιοδοξία για αύξηση της ζήτησης για καύσιμα από την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης αναλυτές προβλέπουν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατ.βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, εν αναμονή των στοιχείων του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου που ανακοινώνονται αύριο Τετάρτη.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από REUTERS

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News