Business & Finance Τετάρτη 12/05/2021, 20:53
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Αναστροφή κλίματος και ήπια κέρδη 

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου ξεχώρισε με άνοδο 0,82%

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Αναστροφή κλίματος και ήπια κέρδη 

Αντίδραση έστω και ήπια έβγαλαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, μετά το χθεσινό sell-off, που ήταν το χειρότερο για το 2021, σε αντίθεση με τις αμερικανικές οι οποίες και σήμερα παραμένουν εντός «πολιορκητικού κλοιού». 

Στην Ευρώπη δεν μεταδόθηκαν οι κλυδωνισμοί από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, ο οποίος τον Απρίλιο έτρεξε σε μηνιαία βάση με τον ταχύτερο ρυθμό (0,8%) σχεδόν των τελευταίων δώδεκα ετών, ενώ σε ετήσια βάση (4,2%) η θετική μεταβολή ήταν η υψηλότερη από το 2009. 

Αντιθέτως τα στοιχεία για το βρετανικό ΑΕΠ που κατέγραψε ταχύτερο ρυθμό από το αναμενόμενο τον Μάρτιο (2,1%), σε συνδυασμό με τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν αρκούντως ικανοποιητικά, λειτούργησαν ανασταλτικά για την επέκταση των χθεσινών απωλειών. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 0,30%, με τον κλάδο της ενέργειας να ξεχωρίζει, ο οποίος πήρε ώθηση από το σημερινό ράλι των τιμών του πετρελαίου, όπως και από τον κλάδο των πρώτων υλών, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκει στήριξη από την ανοδική πορεία των τιμών των βασικών μετάλλων. 

Ο τραπεζικός κλάδος επίσης ξεχώρισε, παίρνοντας ώθηση από τα κέρδη 8,56% της μετοχής της γερμανικής τράπεζας Commerzbank, η οποία δημοσίευσε αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 2021 που ήταν καλύτερα των προσδοκιών. 

Μετά τις έως τώρα ανακοινώσεις, οι αναλυτές της Refinitiv IBES αναμένουν τα κέρδη των ευρωπαϊκών εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον STOXX 600, να ενισχυθούν κατά 90,2%, έναντι εκτιμήσεων για αύξησή τους κατά 83,1% την προηγούμενη εβδομάδα. 

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου ξεχώρισε με άνοδο 0,82%, ενώ σχετικά πιο πίσω ακολούθησαν του Μιλάνου, της Φρανκφούρτης και του Παρισιού με κέρδη 0,23%, 0,20% και 0,19% αντίστοιχα.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News