Business & Finance Τρίτη 11/05/2021, 17:15
BUSINESS & FINANCE

Τράπεζα Πειραιώς: Αναβαθμίζει τις προοπτικές η Moody’s

Τράπεζα Πειραιώς: Αναβαθμίζει τις προοπτικές η Moody’s

Στην αναβάθμιση των προοπτικών της αξιολόγησης Caa2 της Τράπεζας Πειραιώς και Caa3 της Piraeus Financial Holdings σε θετικές από σταθερές, προχωρά η Moody’s, επικαλούμενη την αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας, η οποία ανοίγει το δρόμο για σημαντική αναδιάρθρωση του ισολογισμού της.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές του οίκου αξιολόγησης, οι πρόσφατες θετικές εξελίξεις της αύξησης κεφαλαίου δεν επαρκούν ακόμα για την αναβάθμιση της αξιολόγησης.

Με την αύξηση κεφαλαίου να ενισχύει το common equity Tier 1 (CET1) και το capital adequacy ratio (CAR) της Piraeus Financial Holdings στο 16,9% και το 18,9% αντίστοιχα, με τους αντίστοιχους δείκτες της Τράπεζας Πειραιώς στο 14% και 15,8%, η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει στην επιθετική μείωση του ρίσκου στον ισολογισμό της, με τις δύο πρόσθετες τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων. Αυτό υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε πλήγμα περίπου 400 μονάδων βάσης στα κεφάλαια, το οποίο θα απορροφηθεί στο επίπεδο της εταιρείας συμμετοχών, αναφέρει η Moody’s.

Έτσι, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CAR τόσο της τράπεζας όσο και της holding αναμένεται στο 16% το 2022. Και το CET1 αναμένεται να παραμείνει άνετα υψηλότερο από το όριο των εποπτικών αρχών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News