Business & Finance Δευτέρα 10/05/2021, 14:55
ΑΓΟΡΕΣ

Χ.Α.: Πειστική επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες 

Ο Γενικός Δείκτης από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης κινείται ανοδικά

Χ.Α.: Πειστική επιστροφή πάνω από τις 900 μονάδες 

Με διάθεση να αφήσει πίσω του τις απώλειες 1,47% της Παρασκευής, οι οποίες «τράβηξαν» τον Γενικό Δείκτη υπό των 900 μονάδων, μπήκε στην καινούργια εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Γενικός Δείκτης από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης κινείται ανοδικά και δεν έχει κοιτάξει «πίσω» του έκτοτε, ξεπερνώντας άνετα όχι μόνο τις 900 μονάδες, αλλά υπεβαίνοντας και τις 910 μονάδες, καθώς με τα κέρδη 1,67%, έχει «καθίσει» στις 912,06 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας στις 912,68 μονάδες, με τον τζίρο να έχει ξεπεράσει οριακά τα 54 εκατ. ευρώ. 

Η μετοχή της Attica Bank επέστρεψε «στη λογική», στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσή της, μετά τη διήμερη αναστολή που είχε επιβληθεί και αφορούσε τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της για την οικονομική χρήση του 2020. Μετά τη «ελεύθερη πτώση» πλέον του -28%, η μετοχή έχει επιστρέψει σε θετικό έδαφος και καταγράφει κέρδη περί του 3,10% κι ενώ η τράπεζα σήμερα δημοσιοποίησε τα αποτελέσματά της.

Ανοδικά κινούνται ως επί το πλείστον οι τραπεζικές μετοχές, με τη μετοχή της Πειραιώς να αποτελεί «την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα», κινούμενη χαμηλότερα κατά 0,30%.

Η μετοχή της Εθνικής παρουσιάζει κέρδη 1,62%, της Eurobank κινείται πέριξ του 1%, με αυτή της Alpha να σημειώνει ήπια άνοδο της τάξεως του 0,10%. 

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Παρασκευή ο επενδυτικός οίκος Fitch προχώρησε στην αναβάθμιση της Πειραιώς σε CCC+ και της Εθνικής σε B- με θετικές προοπτικές. Επίσης, επιβεβαίωσε την αξιολόγηση CCC+ της Alpha Bank με θετικές προοπτικές και Β- της Eurobank επίσης με θετικές προοπτικές.

Στις επιμέρους μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, προβάδισμα έχουν πάρει αυτή της Jumbo και της Aegean με άνοδο 5,22% και 4,62% αντίστοιχα.

Κέρδη άνω του 3,70% για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ, από κοντά ακολουθεί η μετοχή του Άβαξ, στο +3% η μετοχή της Lamda, Coca Cola, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος και ΕΛΠΕ πλησίον του 2%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News