Business & Finance Δευτέρα 10/05/2021, 11:52
ΑΓΟΡΕΣ

H SpaceX του Elon Musk θα στείλει δορυφόρο χρηματοδοτούμενο με Dogecoin στο διάστημα

H SpaceX του Elon Musk θα στείλει δορυφόρο χρηματοδοτούμενο με Dogecoin στο διάστημα

Ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι οι διαστημικές του φιλοδοξίες περιλαμβάνουν και το Dogecoin, το κρυπτονόμισμα το οποίο δημιουργήθηκε πριν από κάποια χρόνια ως φάρσα και σήμερα είναι το τέταρτο μεγαλύτερο στην αγορά, με την τιμή του να έχει απογειωθεί φέτος. 

Ο Musk γνωστοποίησε την απόφασή του αυτή με ανάρτησή του στο Twitter, λίγο αφότου είχε προκαλέσει την βουτιά του Dogecoin με ένα σχόλιό του στο Saturday Night Live. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής που προβλήθηκε το Σάββατο με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία να εκτελεί χρέη παρουσιαστή, o Μusk είπε πως το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα είναι “hustle”. Πρόκειται για μία λέξη που χρησιμοποιείται για να δηλώσει τη σπουδή για εύκολο κέρδος ή και την μικροκομπίνα. Το αποτέλεσμα ήταν το Dogecoin να βρεθεί να υποχωρεί έως και 30%.

Στο tweet του ο Musk αναφέρει ότι η SpaceX θα στείλει το 2022 τον δορυφόρο Doge -1 στο διάστημα με την αποστολή να πληρώνεται σε Dogecoin. Θα είναι το πρώτο κρυπτονόμισμα στο διάστημα, τόνισε. 

Τον περασμένο μήνα είχε και πάλι τουιτάρει ότι η SpaceX θα βάλει ένα «πραγματικό Dogecoin στο πραγματικό φεγγάρι». 

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ για τα διαστημικά σχέδια τόσο του Elon Musk όσο και των δύο ανταγωνιστών του, Jeff Bezos και Richard Branson, που φιλοδοξούν να στείλουν ανθρώπους στη Σελήνη και τον Άρη 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News